Verimli orman arazileri maden sahasından çıktı: İhaleye kimse katılmadı

Kırklareli’ndeki verimli orman arazileri ihaleye katılan olmayınca maden sahası listesinden çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Kırklareli’ndeki verimli orman arazisi olan sahaların ihalesine kimse girmedi. Müdürlük söz konusu 3 alanı ihale listesinden çıkardı.

Müdürlük, Türkiye genelinde sık sık maden sahası ihaleleri açıyor. Bunlardan 4 tanesi de Kırklareli sınırları içindeydi. DOKU (Doğa ve Kültür) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem bakanlığa başvurarak Kırklareli’nde 4 maden sahası ihalesinin iptalini istemişti. Dilekçesinde Çidem, ihaleye çıkan saha alanlarının genel olarak mera, orman ve tarım bölgelerini kapsadığının altını çizmişti.

‘TABAN İHALE BEDELİ’

Müdürlük, 25 Temmuz’da “iki kez ihalesi yapılan ve müracaat olmaması nedeniyle silinecek saha listesini” duyurdu. 594 adet sahanın olduğu listede Kırklareli’nde 4 saha bulunuyor. 4. Maden grubuna giren ruhsat sahalarının toplam taban ihale bedeli ise 602 bin 933 lira olarak belirlenmiş. Arazilerden 3’ünün yanında verimli orman içerisinde notu yer alıyor.