Vergi kaçırmakla suçlanan Hunter Biden: Cumhuriyetçiler beni öldürmeye çalışıyor

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, hakkında yeni bir iddianame hazırlanmasının ardından, Cumhuriyetçilerin babasının başkanlığını ortadan kaldırmak için kendisini öldürmeye çalıştığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, Kaliforniya'da hakkında hazırlanan iddianamede 'vergi kaçırmak' ile suçlanmasının ardından katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Müzisyen Moby'nin "Moby Pod" adlı programına konuk olan Biden, Cumhuriyetçilerin kendisini öldürmeye çalıştığını savundu.

The Hill haber sitesinin aktardığına göre, Cumhuriyetçilerin Demokrat Partili babasının başkanlığını ortadan kaldırmak için kendisini kullandığını ileri süren Hunter Biden, "Yapmaya çalıştıkları şey, beni öldürmeye çalışmak. Çünkü bunun babamın başa çıkabileceğinden daha büyük bir acı olacağını biliyorlar. Dolayısıyla, başkanlığını bu şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

'BUNUN BENİMLE İLGİLİ OLMADIĞINI FARK ETTİM'

"Bunun benimle ilgili olmadığını fark ettim" diyen Hunter Biden, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonra, ikinci olarak, bu kişilerin, muhtemelen yaşadıkları travmalar sonucu kötü olmaya karar veren hasta insanlar olduklarını fark ettim."

Kendisini kamuoyu önünde neden daha fazla savunmadığına ilişkin soruya da yanıt veren Hunter Biden, bu konuda aldığı tavsiyelere işaret ederek, bunun yalnızca yangına körükle gitmek olacağını söyledi. Hunter Biden, "Bunun bitmesini ummayı bıraktım çünkü babam ABD Başkanı olduğu sürece durmayacaklar" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Özel Savcı David Weiss'in hazırladığı iddianamede, Hunter Biden'a aralarında 'vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek' gibi üç suç ve altı kabahatin yer aldığı dokuz suçlama yöneltilmişti. Hunter Biden'ı 2016-2019 yıllarında ödemesi gereken 1,4 milyon dolarlık vergiyi ödememekle suçlayan Weiss, Biden'ın vergilerini ödemek yerine savurgan yaşam tarzı için milyonlarca dolar harcadığını savunmuştu.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın oğluna yöneltilen yeni suçlamalar hakkında yorum yapılmazken, Hunter Biden'ın suçlu bulunması halinde 17 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalması öngörülüyor. (DIŞ HABERLER)