Venezuela'da altın madeninde göçük: 12 madenci hayatını kaybetti

Venezuela'nın Bolivar eyaletindeki El Callao'da bulunan Talavera madeninde göçük meydana geldi. En az 12 madenci hayatını kaybetti, 112 madenci kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'nın güneyindeki bir altın madeninde sel sebebiyle göçük meydana geldi. Yerel yetkililer, çöken madende en az 12 madencinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Venezuela'nın Bolivar eyaletindeki El Callao'da bulunan Talavera madenini 31 Mayıs Çarşamba günü aşırı yağışlar sebebiyle sel bastı. Fakat arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları 3 Haziran Cumartesi gününe kadar devam etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Bolivar Eyaleti Vatandaş Güvenliği Sekreteri Edgar Colina, 112 madencinin madende yaşanan göçükten sağ kurtulduğunu açıkladı.

BM, İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE KARŞI UYARMIŞTI

Yetkililer, göçük sebebiyle hayatını kaybeden 12 madencinin cenazelerinin ailelerine teslim edildiği bilgisini paylaştı. Göçük, "Orinoco Madencilik Arkı" olarak bilinen bölgede bulunan ve tünelleri gayri resmi olarak altın arayan madencilerce açılan Talavera madeninde yaşandı.

Hak örgütleri ve diğer sivil toplum kuruluşları bir süredir bölge hakkında uyarılarda bulunuyordu. Birleşmiş Milletler (BM) de 2022 yılında hazırladığı bir raporda Venezuela'daki maden sahalarında insan hakları ihlallerinin yaşandığına dikkat çekmişti. (DIŞ HABERLER)