Veli Derneği yüz yüze sınavların iptalini istedi

Veli-Der üyeleri korona virüsü salgını tehdidine rağmen öğrencilere yüz yüze sınav yapılması kararından geri dönülmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Ankara Şubesi, okullarda 4 Ocak’tan itibaren yüz yüze yapılması planlanan sınavlara ilişkin çevrimiçi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Hülya Daran Deveci, alınan karar dolayısıyla çocuklarının sağlığından ve geleceklerinden endişe ettiklerini belirtti. Deveci, yüz yüze yapılmak istenen sınavların iptal edilmesini istediklerini ifade etti.

Salgının eğitimdeki eşitsizlikler arttırdığını dile getiren Deveci, “Aylardır yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için fiziksel hareketliliğin azaltılması, okullarda gerekli önlemlerin alınması, uzaktan eğitimde çocuklarımızın ihtiyacı olan gerekli cihazların ve internet erişiminin sağlanması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEMİYOR'

MEB’in yaşanılan sorunları görmezden geldiğini kaydeden Deveci, “Uzaktan eğitime milyonlarca çocuğumuz hala ulaşamıyor. Ulaşabilen çocukların ise yüzde 64’ ü cep telefonu ile uzaktan eğitime erişmeye çalışıyor. Çocuklarımızın büyük çoğunluğunun gerçek anlamda uzaktan eğitime erişemediği somut bir gerçeklik. Salgına rağmen müfredat seyreltilmedi. Çocuklarımız tüm kazanımlardan sorumlu. Salgının başından itibaren uzaktan eğitime gerekli cihazı ve internet erişimi olmadığı için hiç ulaşamayan veya sınırlı bir şekilde ulaşan çocuklarımız salgın yayılımına ve sağlık riskine rağmen yüz yüze sınavlara mecbur bırakılıyor” ifadelerinde bulundu.

‘EĞİTİM EN TEMEL HAK’

Eğitimin en temel hak olduğunun altını çizen Deveci, şunları söyledi: “MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir.”

Ortaokul ve lise öğrencileri, 4 Ocak'tan sonra seyreltilmiş gruplar halinde okullara çağrılarak yüz yüze sınava girecek. (MA)