Vedat Yıldırım: HDP'nin Çerkezköy'deki mitinginde şarkı söylememize izni verilmedi

Müzisyen Vedat Yıldırım sosyal medya hesabından HDP'nin Çerkezköy mitinginde şarkı söylemelerine izin verilmediğini belirterek, "Biz de şarkımızı makamsız okuduk, makam bağımlısı sisteme inat" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kardeş Türküler ve Bajar gruplarının kurucularından olan müzisyen Vedat Yıldırım, HDP'nin bugün Çerkezköy'de düzenlediği ''Demokrasiye Çağrı'' adlı Trakya Bölge mitinginde şarkı söylemelerine herhangi bir gerekçe belirtilmeden izin verilmediğini duyurdu.

Yıldırım sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, "Arkasında 10 milyon insanın olduğu yasal bir partinin İstanbul Çerkezköy'deki mitinginde bize şarkı söyleme izni verilmedi. Biz de şarkımızı makamsız okuduk, makam bağımlısı sisteme inat" yazdı. 

'AKIL ALIR BİR ŞEY DEĞİL'

Gazete Duvar'a konuşan Vedat Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Sabah kalktık gidiyoruz, yolda hiçbir gerekçe gösterilmeden 'Mitingde şarkı söylemeye izin vermiyorlar' diye bir haber geldi. Tabii ses sistemi vs. kurulmuştu önceden, bütün o hazırlıklar yapılmış. Yazık yani bu insanların eti ne budu ne, ekonomileri ne kadar ki yani. Bu ekonomik destek alan bir parti değil, dayanışmayla giden bir ortam. Yolda şarkı söylemeye izin verilmediği haberi verilse de gidip görmek istedik. Gittiğimizde festival gibi bir ortam vardı, çok güzeldi. Ancak sorun hala çözülememişti, şarkı söylememize izin vermediler. Biz de sonuçta çıkıp bir halkı selamlamak lazım diye düşündük; ben çıktım bizim şarkıları makamsız okudum, müzisyen bir arkadaş da acapella bir şeyler okudu. Sonra indik.

Saçma sapan bir olay, ne olduğu bile belli değil. Sonuçta miting alanında kayıttan müzik çalınıyor ama buna izin vermemişler. Akıl alır bir şey değil, mantığı nedir bunun? Çok kalabalık bir kitle var, İstanbul'un göbeğinde böyle bir şeyi nasıl yaparsınız. Bu tür ortamlarda sıkıntılar yaşanıyordur ama biz bunu ilk defa yaşadık."