Vedat Bilgin: Enflasyonun tahribatlarına karşı temmuzda düzenlemeler yapacağız

Bakan Vedat Bilgin, “Enflasyonun tahribatlarına karşı temmuz ayında yeniden işçileri, kamu çalışanlarını, memurları ve emeklileri koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Isparta'da İl Özel İdare çalışanlarının katıldığı iftar programında konuşma yaptı.

'BİZ KENDİ BİLDİĞİNİ YAPAN BİR SİYASET ANLAYIŞINA SAHİP DEĞİLİZ'

“Devletin birinci görevi bağımsızlığını ilelebet sürdürmek, ikinci görevi ise milletine hizmet etmektir” diyen Vedat Bilgin, “Biz devlet adamları, siyasetçiler, milletvekilleri, bakanlar milletimize hizmet ettiğimiz zaman güçlüyüzdür. Hangi talepleriniz varsa o talepleri karşılamaya hazırız. Biz kendi bildiğimizi okuyan, kendi bildiğimizi yapan değil, milletin taleplerini kendi bildiğimizle yoğurarak, politikaya dönüştüren bir siyaset anlayışına sahibiz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, çalışma hayatının bir yönünün de çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını korumak olduğunu belirten Bilgin, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl hem kamu çalışanlarıyla hem de işçilerimizle iki büyük toplu sözleşme yaptık. Bu toplu sözleşmelerde çalışanlarımıza geniş haklar sunduk. Daha önce hiçbir toplu sözleşme maddesine konmayan hakları koyduk. Emekçilerimizin beklentilerini karşıladığımız için mutluyuz” dedi.

'BAKANLIĞIMIZ BÜNYESİNDE 70 MİLYAR LİRA DESTEK SUNDUK'

Korona virüsü (Covid-19) salgınının ekonomiyi de etkilediğini söyleyen Bilgin, “Bu salgının birkaç problemi oldu. Birincisi sağlık problemleri ve sağlık harcamalarının ortaya çıkardığı maliyetlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu süreçte sağlık hizmetini başarıyla yöneten birkaç ülkeden birisidir” diye konuştu.

Salgın sürecinden sosyal destekler de verildiğini ifade eden Bilgin, “Sağlık sisteminin yanı sıra sosyal servislerle de hizmetlerle de bu süreçte insanlarımızın hizmetine koştuk. Salgın sürecini rahatlıkla rehabilite edebilmek için esnaftan işçiye, işverene birçok destek sunduk. Sadece bakanlığımız bünyesinde sunduğumuz bu desteklerin mali portresi yaklaşık 70 milyar lira civarındadır” dedi.

'ASGARİ ÜCRETİ ARALIKTA DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Yüksek enflasyon karşısında çalışanları ve emeklileri korumaya çalıştıklarına belirten Bilgin, şunları söyledi:

“Isparta'dan bir haberi vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçilerimizi, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl başında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2 bin 500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30'un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi, şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Enflasyonun, bugünkü ekonomik şartların ağır yükünü biliyoruz. Bunun için asgari ücrete, emeklilere yaptığımız zammın, toplu sözleşmelerde verdiğimiz değerlerin artış oranlarının erimemesi için öncelikle enflasyonu kontrol altına alarak bu olağanüstü süreçte sosyal koruyucu tedbirleri, politikaları uygulamaya devam edeceğiz.”

Asgari ücreti de aralıkta yeniden gündeme alacaklarını belirten Bilgin, “O tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye'nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)