Ve yaşamak zorundayız: Pahalı eğitimin güvencesiz öğretmenleri

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sosyal medya hesabından 30 Ağustos Ankara'da öğretmenlere yönelen polis şiddetini de içeren bir belgesel yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara’da bir araya gelen özel sektör öğretmenlerine polis biber gazlı saldırıda bulundu. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sosyal medya hesabından 30 Ağustos Ankara'daki polis şiddetini de içeren, "Ve Yaşamak Zorundayız: Pahalı eğitimin güvencesiz öğretmenleri" isimli bir belgesel yayınladı.

Belgesel, "30 Ağustos Ankara buluşmasını da içeren belgeseli izleyebilirsiniz. Belgesel aynı zamanda net ve sade bir öğretmen hareketinin amaçları ile ilgili de somut bir belge olma niteliğinde" notuyla paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Sendika, 30 Ağustos günü Ankara Kızılay’da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nde öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin talebi ise 2014 yılında yürürlükten kaldırılan taban maaş uygulamasını içeren 5580 sayılı ilgili maddenin tekrar yürürlüğe konması. Madde, “Özel öğretim kurumlarında yöneticilik ve öğretim hizmeti yapanlara kıdemlerine göre dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kampanyasındaki ek ödeme tutarından az ücret verilemez” ifadesini içeriyor. Ankara’da bir araya gelen öğretmenler, polisin engellemesiyle karşılaştı. Etkinlik sonrası bakanlığa yürümek isteyen öğretmenlere polis biber gazı sıktı. İki avukat ve dört öğretmen olaylar sırasında gözaltına alındı.