Varlık'tan okurlarına destek çağrısı: 'Varlık' hepimizin belleği

Varlık dergisi okurlarından destek beklediğini duyurdu: "Varlık hepimizin belleği. Varlık, edebiyatın, sanatın dönüştürücü gücüne inananların dergisi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylık edebiyat ve kültür dergisi Varlık, okurlarına destek çağrısında bulundu. Derginin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün desteğiniz her zamankinden daha önemli bizim için. Varlık’a abone olduğunuzda sadece bir dergi edinmiş olmazsınız, geçmişten günümüze Türkiye’de edebiyatın, kültür sanatında yakın bir izleyicisi olursunuz. Varlık hepimizin belleği. Varlık, edebiyatın, sanatın dönüştürücü gücüne inananların dergisi" denildi.

Varlık'ın çağrısı şöyle:

"'Memlekette tv kanalları, gazeteler sırayla, hızla tektipleşirken kitap yayıncılığı, edebiyat dergiciliği hala çeşitliliğini koruyor, ancak yükselen kağıt ve baskı maliyetleri yüzünden bazı dergilerin art arda kapandığını görüyor, üzülüyoruz. Hepimiz bir darboğazdayız. Kriz bir anda gündeme gelse de bir anda ortaya çıkmadı. Kuşkusuz tüm sektörler tehdit altında ama yayıncılığın içinde bulunduğu zor durumu ayrıca önemsiyoruz çünkü edebiyat, sanat farklı kimliklerin ifade alanı olduğu gibi bir arada yaşama kültürünü de besler; iktidarın koyduğu sınırları ihlal ederek bizi ötekiyle buluşturur. Tektipleştirilmek istenen toplumlarda edebiyat, sanat düşmanlığının nedenlerinden biridir bu. Okurlarımızın zaten bildiği bir konuda sözü uzatmaya gerek yok, ancak bugünlerde yaşadığımız ekonomik krizin dergicilik alanındaki çeşitliliği de tehdit ettiğine ettiğini ve bunun kültürel anlamdaki olumsuz sonucunu dile getirmeden edemedik' diye yazmışız Ekim 2018’de.

2022’de durum şüphesiz çok daha kötü. Ama biz hala sahadan çekilmedik, okurlarımızda aldığımız destekle mücadeleye devam ediyoruz. Dergimizde şiir ve öykülerin yanı sıra edebiyattan resme, sinemadan sanat tarihine, felsefeden güncel sanata, kısa filme pek çok alanda deneme ve söyleşilere yer veriyoruz. Çünkü edebiyatı ülkemizin güncel sorunlarından bağımsız düşünmediğimiz gibi, diğer sanatlardan da ayırmıyoruz. Varlık edebiyatı, sanatı insan oluş sürecinin yapıtaşı olarak gören herkesin buluştuğu bir dergi.

Bugün desteğiniz her zamankinden daha önemli bizim için. Varlık’a abone olduğunuzda sadece bir dergi edinmiş olmazsınız, geçmişten günümüze Türkiye’de edebiyatın, kültür sanatında yakın bir izleyicisi olursunuz. Abonelerimize yeni sayılarımızı kargoyla gönderiyor, ayrıca 1933’ten günümüze tüm dijital arşivimize erişim imkanı sunuyoruz. Dergimize abone olmak için varlikonline.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Varlık hepimizin belleği. Varlık, edebiyatın, sanatın dönüştürücü gücüne inananların dergisi."