Varlık dergisinin Temmuz 2023 sayısı çıktı: 'Varlık, 90 yaşında!'

Varlık dergisinin yeni sayısı okurlarla buluştu. Yeni sayıda,Varlık dergisinin 90'ıncı yılı ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisinin Temmuz 2023 sayısı 'Varlık, 90 yaşında!' dosyasıyla çıktı. Doksanıncı yılında Varlık’ı Hilmi Yavuz, Feyza Hepçilingirler, Ayşe Sarısayın, Murat Batmankaya, Nilay Özer, Alphan Akgül, Ali Özgür Özkarcı ve Hıdır Eligüzel değerlendirdi. 

Temmuz sayısında ayrıca, Sivas Katliamı’nın 30'uncu yılında Attila Aşut, şair Uğur Kaynar odağında Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenleri anlattı. 

Yeni sayıda Feminist Söylemler Bağlamında Julia Kristeva’nın “Khora” Kavramı (Raşel Rakella Asal) – Anna Seghers'de Gezgin Yarası: “Transit” (Nil Sakman) – Heykel Sanatı Nasıl Anlatılır: Hanife Neris Yüksel ile Söyleşi (Mine Bican) – Julio Cortázar'ın Paris'i (M. Sait Taşkıran) – İbrahim Coşkun'un Resmi: Ağır İzler (Emre Dirim) – Bünyamin Bozkuş: İnsan Sonrası Çağ İçin Bir Estetik Önerisi (Nilgün Tutal) – Shakespeare’in Evrenselliği ve Üç İşlev İdeolojisi (Ersun Çıplak) – Gezi: Cellabanın Peşinde (Neşe Koçak) – Gül ve Harf, Bir de Kibrit (Yavuz Özdem) – Yeni Şiirler Arasında (Şeref Bilsel) – Yeni Öyküler Arasında (Jale Sancak) yazılarıyla; Francis Ponge, Tarık Günersel, Mehmet Özkan Şüküran, Medine Mayıs Akın şiirleriyle; : İlyas Tunç, Semrin Şahin, Behiye H. Malkoç öyküleriyle yer alıyor. 

VARLIK KİTAPLIĞI'NDA BU AY

Edebiyattan resme, sinemadan sanat tarihine, felsefeye geniş bir alanda yazılar, söyleşiler yayımlayan Varlık bu ay da Yeni Şiirler / Öyküler Arasında köşeleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor.

Varlık Kitaplığı’nda bu ay, İrem Uzunhasanoğlu ile “Uzak Bir Masal” Üzerine Söyleşi (Abdullah Aren Çelik) – “Ateş” - Buket Uzuner (Irmak Ada) – “İşte Geldim Deniz Kenarı” - Selçuk Altun (Bâki Ayhan Asiltürk) – Tuğrul Keskin ile “Ürperti” Üzerine Söyleşi (Bahri Karaduman) – “Başa Dönemeyiz” - Makbule Aras Eyvazi (Çiğdem Ülker) – Ömer Erdem ile “Yakınlıklar” Üzerine Söyleşi (Ümran Avcı) – “Zaman Çatlağı” - Gönül Malat (Zehra Betül Yazıcı) – Rana Hima ve Mehmet Fırat Pürselim ile “Edebiyatta Hukuk” Üzerine Söyleşi (Alpay Kafkas) yer alıyor.

Dergi aboneleri 1933’ten günümüze Varlık dergisinin tüm sayılarını dijital arşivden okuyabilir.  Dergiye buradan abone olunabilir.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)