'Trabzon arkamızda dursun' diyen Mustafa Varank'a tepki: Nasıl olacak?

"Trabzonlu hemşerilerimiz arkamızda dimdik dursun, bu ülkenin başaramayacağı bir şey olmaz" Mustafa Varank'a, bir kişi "Ekmek 8 lira, unun çuvalı 500 lira oldu. Nasıl olacak bu?" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'deki hayat pahalılığının ve yükselişi durdurulamayan enflasyonun, Dünya'nın içinden geçmekte olduğu bir türbülanstan kaynaklandığını öne sürdü.  

Mustafa Varank, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nca Kurban Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin derdini sırtlandığını biliyoruz. Bu ülkeyi bir yerlere getirebilmek için ne mücadeleler verdiğini biliyoruz" diyen Varank, "Yeter ki Trabzon bizim arkamızda dimdik dursun. Trabzonlu hemşerilerimiz bizim arkamızda dimdik dursun. Bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz biz buna yürekten inanıyoruz" dedi. 

Bu sırada bir kişi "Ekmek 8 lira, unun çuvalı 500 lira oldu. Nasıl olacak bu?" diye bağırdı.

Ekonomide sıkıntılar olduğunu belirten Varank, tepki gösteren kişiye müdahale edenlere "Elleme, elleme tamam. Kalsın orada. Kalsın, kalsın” sözleri ile seslendi.

'Dünyanın büyük bir çalkantıdan' geçtiğini ve ülkede yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını savunan Varank sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan 2 kabine toplantısı önce Sayın Cumhurbaşkanımız bizi topladı. Dedi ki; 'Değerli arkadaşlar evet, bir fiyat artışı sorunu yaşıyoruz. Ama şu anda özellikle sabit gelirlilerle ilgili vatandaşlarımızın sıkıntısı var.' Dedi ki 'Biz vatandaşlarımızı enflasyona ezdiremeyiz ve asgari ücrete mutlaka zam yapmamız lazım.' Soruyorum size, bundan önce 1960'tan itibaren bu ülkede asgari ücret uygulaması var. Biz enflasyonla bugün tanışmadık. Yüzde 150'lere varan enflasyonları bu ülke yaşadı. Peki hangi iktidar temmuz ayında 'Ya vatandaşlarımız mağdur oldu. Bizim mutlaka asgari ücreti yükseltmemiz lazım' dedi. Hiçbir iktidar demedi. Sıkıntıların farkındayız ve üstesinden nasıl gelineceğini biliyoruz. Allah'ın izniyle de onların üstesinden geleceğiz. Hepinizin yurt dışında akrabası, eşi, dostu, komşusu vardır. Lütfen arayın, sorun, deyin ki 'Almanya'da 40 yıldır görülmeyen enflasyon nasıl bu zamanda görülmüş? Amerika'da 40 yıldır görülmeyen enflasyon, Belçika'da, Fransa'da 40 yıldır görülmeyen enflasyon nasıl görülmüş?' İşte dünya bir türbülanstan geçiyor. Bu türbülansı da Allah'ın izniyle hep beraber yeneceğiz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, hep birlikte Türkiye olalım." (Kaynak: DHA-ANKA)