Varank 'üretim tesisi' dedi: Yeniden yatırımların da açılışı yapıldı

45 yıldır açık olan fabrikanın yeniden açılması gündem oldu. Bakan Mustafa Varank, yeniden yatırımların da listede bulunduğunu belirterek, 45 yıllık firmanın adının sehven yazıldığını belirtti.

Gaziantep'te toplu açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank (sol 2), Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sağda) ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de (sağ 2) katıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'te katıldığı '300 fabrikanın toplu açılış töreni' gündem olunca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklama yaptı.

Yeni açılanlar arasında adı geçen fabrikalardan birinin kendilerine ait olduğunu söyleyen Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili adayı Can Tuğsuz fabrikalarının 45 yıldır faaliyette olduğunu belirtmişti. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin paylaştığı açıklamayı alıntılayan Varank, açılışı yapılan yerleri 'üretim tesisi' olarak yeniden paylaşıp, "Sehven yazılmış bir isimden koparılan yaygara yeni yatırımları gölgeleyemez" ifadelerini kullandı.

TÜM TESİSLER YENİ DEĞİLMİŞ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin açıklamasında, "Çiltuğ fabrikasının 5. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımı bulunmamaktadır. Sehven yazılmıştır. Çağsan Ambalaj firması yeni yatırım yapmış olup; listede olması gereken isim Çağsan Ambalajdır" ifadeleri yer aldı.

 

Adı geçen bazı firmaların da 'yeniden yatırım' yaptığı için listede olduğunu belirtildi.  (HABER MERKEZİ)