Varank: Biz Samanyolu diyoruz muhalefetin aklına saman geliyor

Bakan Varank, Bartın'da konuştu: Türkiye'nin geleceğini ipotek altında bırakmak istemiyorsak, uzay çalışması yapmalıyız. Biz Samanyolu dediğimizde muhalefetin aklına sadece saman geliyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi açılış ve toplantı için Bartın'a gitti.

İlk olarak vali ile görüşen Varank, kentteki sanayicilerle basına kapalı toplantı yaptı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Varank, AK Parti'nin kuruluş yıl dönümünü partililerle pasta keserek kutladı ve burada partililere hitap etti.

AA'nın aktardığına göre AK Parti'nin "Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak üzere şu anda herkesin dünya lideri olduğunu kabul ettiği Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuş bir dava hareketi" olduğunu belirten Varank, özetle şunları söyledi: 

- Karadeniz barış deniziyken şu anda iki komşunun savaşına şahitlik ediyor. Bu savaşı kim durdurabilir, bu iki ülke arasında arabuluculuğu kim yapabilir?' dediklerinde bütün dünya ülkeleri Türkiye'yi gösteriyor.

 

- 21 yıl önce adeta bir köy gibi olan bu şehrin merkezinde size deseydim ki, 'sanayiciler gelecek, yatırım yapacak yer arayacaklar', inanmazdınız. Bugün biz Bartın sanayisinin geldiği noktayı konuşuyoruz. 'Turizmde hangi yatırımları fazla yaparız, buraya daha fazla turist çekeriz, buraya yurt dışından kruvaziyer gemiler nasıl gelebilir, tarımda hangi destekleri verir, daha ileri gideriz?' bunu konuşuyoruz. Bu başarı hikayesini devam ettirmek istiyorsak, 2023'te yapacağız çalışmalar çok önemli. 2023 dönüm noktası. 

-Bugün Türkiye'nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, 'Bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız!' 29 Ekim geliyor. Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim'de açacağız. Araçlarımız seri üretim bandından inmeye başlayacaklar. Biz diyoruz ki uzayda bir yarış var, Türkiye asla bu yarıştan geri kalmamalı. Eğer Türkiye'nin geleceğini ipotek altında bırakmak istemiyorsak, mutlaka uzay çalışması yapmalıyız. Çocuklarımız Samanyolu Galaksisi'ni araştırarak geleceğe dair planlar yapmalılar. Biz Samanyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına ne geliyor biliyor musunuz? Sadece saman geliyor. İşte böyle vizyonsuz bir muhalefetin bu ülkeye vereceği hiçbir şey yok. (HABER MERKEZİ)