Van’ın daimi bağımsız adayı cumhurbaşkanlığı adaylığını da açıkladı

Van’da son 15 yıldır tüm seçimlere katılan İdris Ahi, şimdi de Van Büyükşehir Belediyesi’ne aday. Ahi, seçimi kazanamazsa, 2028 yılında cumhurbaşkanlığı için de bağımsız aday olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Bağımsız Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İdris Ahi, kentte miting düzenledi. “İdris Ahi, sözleri sahi, Van halkı dahi” sözleri ile son zamanlarda sosyal medyada da büyük ilgi gören ve Van’da esnaflık yapan İdris Ahi, son 15 yıldır yapılan yerel ve genel tüm seçimlerde aday oluyor.

Van’ın daimi bağımsız adayı olarak bilinen Ahi, 2018 seçimlerinde yaklaşık 200 oy, 14 Mayıs seçimlerinde ise 622 oy aldı. Her seçimin ardından motivasyonunu artıran Ahi, genel seçimler öncesinde “Ya Meclis’e ya mezara” sloganını kullanmıştı. Şimdi ise Van Büyükşehir Belediyesi için kolları sıvayan Ahi, “Ya belediyeye ya mezara” diyor.

2028’DE CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ADAY

Ahi, bugün düzenlediği mitingde, gerçekleştirmek istediği projeleri açıkladı. O sahnedeyken defalarca “İdris Başkan” sloganları atıldı. Ahi, seçimi kazanamaması halinde, 2028 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için de bağımsız aday olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı görevine gelirse ilk yapacağı icraatın, muhtarlıkları kaldırmak olduğunu belirten Ahi, sebebini ise şöyle açıkladı: “En çok kavga, dövüş muhtarlık seçimlerinde çıkıyor” dedi.

‘OYUMUZ YERLİ PATATESE’

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimler öncesinde de Beşyol Meydanı’nda miting düzenleyen Ahi, Vanlı olmayan milletvekili ve belediye başkanlarına atıf yaparak, “Hep ithal patates yediniz, biraz da yerli patates yiyin” demiş ve kendisi için oy istemişti. Bugün yapılan mitinge ise Ahi’nin sevenleri, ellerinde patatesleri ile geldi. Alanda, “Yerli kartol (patates) İdris Ahi” ve “Oyumuz yerli patatese” yazılı pankartlar açıldı.

BU KEZ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Ahi, 14 Mayıs seçimleri öncesinde bağımsız milletvekili adayı olarak düzenlediği mitingde 65 proje açıklayacaktı. Ancak Ahi, projelerini açıklamayarak, “Ben 100 bin kişi bekliyordum, 100 kişi geldi. Bu yüzden açıklamıyorum” ifadelerini kullanmıştı. Fakat bugün, toplam oy miktarından bile daha fazla katılımın olduğunu gören Ahi, projelerini tek tek açıkladı.

AHİ’NİN VİZYON PROJELERİ

Ahi’nin vadettiği bazı projeler şöyle:

- Yeni evlenen gençlerin, düğün masrafları belediye bütçesinden karşılanacak.
- 100 bin toplu konut inşa edilecek. Bu konutlardan 50 bini yoksullara, 50 bini ise zenginlere verilecek. Çünkü toplu konutların maliyeti zenginlerden karşılanacak.
- Yeni ve modern bir sebze hali inşa edilecek.
- Yeni bir otogar yapılacak.
- 50 bin kişi kapasiteli yeni bir şehir stadyumu yapılacak.
- Alt ve üst geçitler yapılarak, Van’daki trafik sorunu çözülecek.
- Açık cezaevlerinde tutuklu bulunanlar, belediyeye ait arazilerde tarımsal işlerde çalışacak.
- Bitlis Belediyesi kardeş belediye ilan edilecek ve Van Gölü etrafında iki belediyenin iş birliği ile sahil yolu yapılacak.
- Akhdamar Adası ile Gevaş ilçesi arasına teleferik hattı kurulacak.
- Gevaş ilçesinden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne kadar raylı sistemle ulaşım sağlanacak.
- Taziye yemekleri kaldırılacak. Bunun yerine her mahalleye aş evi kurulacak.

Ahi’nin vaatleri, alanda bulunanlar tarafından “İdris Başkan” sloganlarıyla karşılandı. Birçok kişi evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak mitingi izledi.

‘VALİ BEY GÖRSÜN, İDRİS AHİ’Yİ SEVENLERİ’

Miting yeri Valilik tarafından Musa Anter Barış Parkı olarak belirlendi. Ancak Ahi, bir hafta öncesinden yapacağını duyurduğu itirazlarla Beşyol Meydanı’nı istediğini belirtti. Buna rağmen, miting yeri değiştirilmedi.

Mitinge katılanlar kadar, alanın etrafını çeviren bariyerlerin arkasında toplanan kalabalık da dikkat çekti. Ahi, sık sık bu kalabalığı alanın içine davet etti ve sık sık “Vali Bey bana Beşyol’u vermedi. Seni kimse sevmez, kimse senin mitingine gelmez dedi. Herkes alanın içine girsin. Vali bey görsün İdris Ahi’yi sevenleri” dedi.