Van'da zamlara tepki gösteren esnaf gözaltına alındı

Van’da zamlara tepki gösteren Abdullah Onar adlı esnaf, Valiliğin eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’ın Beşyol Caddesi’nde daha önce elindeki mikrofonla "Devlet nerede, bakan nerede? Üç gün önce 9 TL’ye aldığım leblebi, 15 TL olmuş" diyerek zamlara tepki gösteren Abdullah Onar adlı esnaf, Valiliğin eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı.

'HER GÜN ZAM, NE OLACAK?'

Çerçilik yaparak geçimini sağlayan Onar, çekilen görüntüsünde, AK Parti’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvası, markette alışveriş yapmaya davet etti.

Bir yandan elindeki mikrofonu halka uzatan Onar, bir teneke yağın fiyatının 400 TL olduğunu söyledi. Onar konuşurken araya giren bir başka kişi de “Biz bir teneke yağı vallahi billahi alamıyoruz” dedi.

Onar konuşmasının devamında, “Köylere gidiyorum, utanarak geri dönüyorum. Dün akşam 60 TL’ye aldığım hurma, şimdi 70 TL oldu. Devlet nerede? 3 buçuk kilo olan leblebiyi 32 TL’ye alıyordum, şimdi 70 TL olmuş. Her gün zam her gün zam ne olacak” diyerek krize isyan etti.

POLİS MEGAFONU ZORLA ALDI

Konuşması sırasında Onar’ın yanına gelen polisler, megafonu kapatmasını istedi. Onar ise ekonomik krize ve zamlara karşı protesto eylemini gerçekleştirdiğini ve susmayacağını belirterek, polisin müdahalesine tepki gösterdi. Polis ise protesto eylemi gerçekleştiren Onar’ın elinden mikrofonu zorla aldı.

Van Valiliğinin kentte sürekli olarak ilan ettiği eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Onar, emniyete götürülerek ifadesi alındı. Onar, daha sonra serbest bırakıldı. (MA)