Van’da işçi iskeleden düştü, şirket sigorta girişini hastanede yaptı

Van’da inşaatta çalışan Ferhat Altunköprü, iskeleden düşerek iki bacağını kırdı. İşçinin kaza sonrası şirket tarafından sigorta girişi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

Salih Sertkal

VAN - Van’daki inşaatta, dört işçi iskeleden düşerek yaralandı. Yaralanan işçilerden Ferhat Altunköprü’nün iki ayağı kırıldı. Altunköprü, kaza sonrası bir aydır sigortasız çalıştırıldığını, sigorta girişinin hastanede yapıldığını öğrendi.

Olay, 13 Mayıs’ta meydana geldi. Bir aydır inşaatta çalışan Ferhat Altunköprü, üç arkadaşı ile birlikte iskeleden düşerek yaralandı. Altunköprü’nün, kaza nedeniyle iki bacağı kırılırken diğer üç arkadaşı kazayı hafif yaralarla atlattı. Şirketin iş güvenliği önlemlerini almadığını söyleyen Altunköprü, diğer işçiler gibi kendisinin de kemersiz ve baretsiz çalıştığını vurguladı.

Ferhat Altunköprü

Altunköprü’nün inşaatlarda çalışması 2016 yılında başladı. Van Büyükşehir Belediyesi kayyım yönetimine geçtikten sonra taşeron olarak çalışan 306 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler hukuk mücadelesi başlattı ve mahkeme işçiler için işe dönüş kararı verdi. Ancak kayyım yönetimi işçilerin geri dönüşüne izin vermedi.

Bu nedenle farklı işlerde çalışmak zorunda kalan 306 işçiden dördü iş kazalarında hayatını kaybetti. Belediyeden çıkarıldığı için altı yıldır inşaatlarda çalışmak zorunda kalan Ferhat Altunköprü de üç gün önce geçirdiği iş kazası sonrası yaralandı.

‘TÜM MAĞDURİYETİMİN SEBEBİ KAYYIMDIR’

Evli ve dört çocuk babası olan Ferhat Altunköprü, 2016 yılında kayyım tarafından 306 işçiyle beraber işten çıkartıldığını anlattı. Altunköprü, ailesinin geçimini sağlamak amacıyla yıllardır inşaatlarda çalıştığını dile getirdi. Son olarak Van’da Kaya Kent adındaki inşaat şirketinde çalıştığını ve inşaatta çalışırken üç arkadaşıyla beraber birinci kattan iskeleden düştüklerini söyledi. Kendisinin ve diğer tüm arkadaşlarının yaşadığı mağduriyetlerin tek sebebinin kayyım olduğunu belirten Altunköprü, belediyeye sekiz yılını verdikten sonra bir günde gerekçesiz işten çıkarıldığını ifade etti. Altunköprü, mahkemelerin işe geri dönüş kararına rağmen işe alınmadıklarını bunun için de kendisi gibi tüm arkadaşlarının inşaat benzeri işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi.

İş kazası geçirdikten sonra sigortasız olduğunu öğrendiğini belirten Altunköprü "Kaza sonrası ambulansı beklerken inşaat yetkililerinden biri yanıma gelip ‘kimliğini ver, sigorta girişini yapacağız’ dedi. Böylece anladım sigortasız olduğumu. Kimliğimi vermedim. Hastaneye götürülürken hastane girişimin yapılması için kimliğim talep edildi ben de o nedenle verdim. Onlar da o gün sigorta girişimi yaptılar, bu durum resmi evraklarda da görülüyor" diye konuştu.

 

 

Etiketler inşaat iş kazası