'Eski AK Parti ilçe başkanı, polislerin yanında komşularının evini taradı' iddiası

Van'da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü. Olaya karışan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olayda eski AK Parti ilçe başkanı Murat Beşenk'in komşularına ateş açtığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

Kadir Cesur 

VAN - Van'ın İpekyolu ilçesinde, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Eski AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Murat Beşenk'in komşularının evine ateş açtığı ve bu sırada polis ekiplerinin olay yerinde olduğu öne sürüldü.

Açılan ateşte Göksel Birik'in hayatını kaybettiği, Doğukan Birik (23), Semih Birik (32), M.B. (16) ve Y.B.'nin (17) ise yaralandığı belirtildi. Yaralılardan Semih Birik'in hayati tehlikesi devam ettiği öğrenildi.

Tanıklar, Beşenk'in ateş açtığı sırada olay yerinde 4 akrep tipi zırhlı polis aracı bulunduğu iddia etti.

Silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Göksel Birik’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Buradan ailesi tarafından alınan cenaze defnedilmek üzere Kevenli Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü.

Cenazeye Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar da katıldı.

Dindar, defin işleminin ardından Gazete Duvar’a açıklamalarda bulundu. Olayın iki akraba aile arasında çıktığını ve yaralılardan Semih Birik’in durumunun ağır olduğunu öğrendiklerini belirten Dindar, “İki aile arasında daha önce de bir olay yaşanmış. Daha sonra bu aileler barıştırılmaya çalışılmış ama maalesef ikna edememişler. Olayın asıl sebebini bilmiyoruz. Geçmişe yönelik ne gibi bir husumet olduğunu da bilmiyoruz. Burada üzücü olan şey bir insanın yaşamını yitirmiş olmasıdır” dedi.

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar

 

'MÜDAHALE EDİLSEYDİ...'

Saldırının sırasında olay yerinde polis ekiplerinin bulunduğu halde müdahale etmediklerini belirten Dindar, “Belki de müdahale edilseydi bu olayın önüne geçilebilecekti. Aileler orada güvenlik güçlerine ‘neden müdahale etmiyorsunuz’ diyerek itiraz etmişler. Emir almadan müdahale edemeyeceklerini söylemişler. İnsanlar bir birilerini öldürdükten sonra mı müdahale edilmesi gerekiyor?” diye konuştu.

Tanıkların beyanlarına göre Birik ailesinin evine saldırı düzenleyen grup önce evi taşladı, ardından evden çıkan aile fertlerine silahlarla ateş edildi. Milletvekili Mahmut Dindar’ın verdiği bilgiye göre, saldırıyı düzenleyenlerden herhangi bir kişinin gözaltına alınıp alınmadığı bilgisi yok. Ancak saldırıya uğrayan aileden birçok kişi hastanede gözaltına alındı. Dindar, tanıkların beyanlarına istinaden polisin olaya müdahale etmemesine tepki göstererek şöyle konuştu: “Biz olayı farklı bir yere çekmek istemiyoruz. Neticesinde olaya karışan insanlar bizim insanlarımız. Ama bir yandan da insan düşünmeden edemiyor. Niye müdahale edilmiyor zamanında? Birilerinin ölmesini mi bekliyorlar? Aslında bunu sorgulamak lazım. Olay yaşandı bitti. Şimdi evin önüne on tane zırhlı araç koymuşlar. Bir insan öldükten sonra orada beklemeniz ne işe yarar? Bu olmadan önce müdahale edilmesi gerekiyor.”

Etiketler Van İpekyolu Kavga