'Vampirle Görüşme'nin yazarı Anne Rice öldü

Yazar Anne Rice, felçten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldü. Rice, 80 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Vampirle Görüşme' kitabının yazarı Anne Rice, 80 yaşında San Diego'da öldü. Rice'ın ölümünü oğlu Christopher Rice sosyal medya hesabından duyurdu. Christopher Rice yaptığı paylaşımda, "Annem Anne Rice, felçten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti" ifadelerini kullandı. 

İrlanda asıllı Amerikalı yazar, Rice ailesinin New Orleans’taki Metairie Mezarlığı’ndaki mezarına özel bir tören eşliğinde defnedilecek.  

ANNE RICE KİMDİR?

4 Ekim 1941’de New Orleans’ta dünyaya gelen Anne Rice, 'Vampirle Görüşme' (Interview with the Vampire) kitabı ile tanınıyordu. Kitapları dünya çapında 100 milyondan fazla satan ve modern tarihin en çok okunan yazarları arasına giren Rice'ın 'Vampir Günlükleri' (The Vampire Chronicles Series) adını taşıyan roman serisi, 1976’da 'Vampirle Görüşme' ile başlamış ve 2018’de yayımlanan Blood Communion’a dek devam etmişti.

'Vampirle Görüşme' kitabı 1994 yılında Neil Jordan tarafından beyazperdeye taşındı. Kadrosunda Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas ve Kristen Dunst gibi oyuncuların yer aldığı film, dünya genelinde vampirlere olan ilgiyi canlandırmıştı.