Valilik KESK’in miting yerini değiştirdi: Yasak anlamına gelmektedir

KESK’in 17 Aralık’ta Tandoğan Meydanı’nda yapacağı mitingin yeri Ankara Valiliği tarafından değiştirildi. KESK üyeleri mitingin Anıtpark’a taşınmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 17 Aralık tarihinde Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Seçim bütçesi değil geçim bütçesi” başlığıyla gerçekleştireceği mitingin yeri Ankara Valiliği tarafından değiştirildi. Valilik, miting için KESK üyelerine Anıtpark’ı adres gösterdi.

KESK merkezinde, üye 11 sendikanın Yürütme Kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısı düzenleyerek valiliğin kararını protesto etti. KESK üyeleri 16 Aralık Cuma günü 12.30’da TBMM önünde bütçe taleplerinin ve toplanan imzaları sunulacağı basın açıklaması yapacak.

‘ÜLKEMİZ KEYFİYET VE HUKUKSUZLUK ÜLKESİ HALİNE GELMİŞTİR’

Tandoğan Meydanı’nda yapılması planlanan miting hakkında konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil “Maalesef ülkemiz keyfiyet ve hukuksuzluk ülkesi haline gelmiştir. Birkaç gün önce grevleri yasaklamakla övünen Cumhurbaşkanı, çıkardığı kararnameler ile Birleşik Metal İş ve Özçelik İş’in grevlerini yasaklamış, geçmişten bugüne aynı emek düşmanı politikalarını sürdürmüştür” dedi.

‘ON BİNLERCE İŞÇİ VE EMEKÇİ ANITPARK’A SIKIŞTIRILMAK İSTENMİŞ’

Meclis’te görüşmeleri devam eden 2023 bütçesine ilişkin taleplerin dile getirilmesi amacıyla miting başvurusunda bulunduklarını söyleyen Yeşil, emekçilerin sorunlarını, işçilerin ve işsizlerin taleplerini dile getirecekleri mitingin Tandoğan Meydanı’nda engellenmesine ilişkin şunları kaydetti:

“15 Temmuz darbe girişimi sonrasına Türkiye’de OHAL ilan edildi. OHAL resmi olarak kalksa da OHAL fiili olarak devam etmiş, grevler yasaklanmış, en temel demokratik haklar engellenmiş, basın açıklamaları, eylem ve etkinliklerin yapılması engellenmiş, iktidar baskı ve şiddet politikalarını devam ettirmiştir. Yasak kararlarına bir yenisine imza atılarak 28 Kasım tarihinde yaptığımız başvurumuz, Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirmek istediğimiz mitingimiz kabul edilmemiş, bunun yerine başta üyelerimiz olmak üzere bütün illerden Ankara’ya gelecek on binlerce işçi ve emekçiler Anıtpark’a sıkıştırılmak istenmiş ve kısa bir saat dilimi ile miting sınırlandırılmak istenmiştir. Ankara Valiliği’nin bu tutumu yasak anlamına gelmektedir”

‘İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE BİR DARBE OLARAK GÖRÜYORUZ’

Ankara Valiliği’nin yer değişikliği kararını hukuksuz bulduklarını belirten Yeşil, hukuki çalışmaları yürüttükleri söyleyerek “Bu kararı anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı ile örgütlenme, ifade ve düşünce özgürlüğüne bir darbe olarak görüyoruz” dedi. (DUVAR)