Valilik kararıyla iptal edilen Anadolu Fest'ten açıklama: Festivalime dokunma

Valilik kararıyla Eskişehir'de açık alan etkinliklerinin yasaklanmasının ardından Anadolu Fest'ten yapılan açıklamada, "Hayretler içerisinde kaldık" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir’de 'uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri' hariç tüm açık alan etkinliklerinin valilik tarafından 15 gün süreyle yasaklanmasının ardından 12-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenmesi planlanan Anadolu Fest, yasak kararına ilişkin açıklama yaptı. '#FestivalimeDokunma' etiketiyle yayınlanan açıklamada, “Binlerce insanın emeği ve gençlerin sanat aşkının engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz” denildi.

Anadolu Fest'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: 

“9 Mayıs 2022 tarihinde Eskişehir Valiliği'nin açıkladığı 15 günlük yasaklama kararı hakkında bizler de siz değerli katılımcılarımıza bu konuda açıklama gereğinde bulunduk. Aylar öncesinde planladığımız ve çalışmalarına başladığımız festivalimiz de bugün açıklanan karar ile sizler gibi bizde hayretler içerisinde kaldık. Gerekli yasal mecralarda başvuru yapmamıza rağmen başvuru sonrasında herhangi bir red yazısı tebliğ edilmeden üstüne festivalimizi engellemek amaçlı çıkan bu karar bizi derinden üzdü. Bu karar ile birlikte bir kısmı tamamlanan sahne kurulumumuzun devam ederken polis ekipleri hukuka aykırı şekilde valiliğin sözlü talimatı ile herhangi bir savcılık kararı ve belge gösterilmeden sürecimiz engelleniyor. Bu hukuksuz davranışını kınıyor binlerce insanların emeği ve gençlerin sanat aşkı engellenmeye çalışmasını kınıyoruz. Süreçle ilgili hukuki süreçlerimiz başlatılmış ve bu konuda siz değerli katılımcılarımızı süreçten bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CHP'Lİ ÖZEL: VALİLİK, KARARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

Sosyal medyada söz konusu yasak kararı eleştirilirken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Eskişehir Valiliği’nin siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere her türlü etkinliği yasaklama kararıyla birlikte Anadolu Fest’in iptal edilmesine tepki gösterdi. Özel, “Eskişehir Valiliği'nin etkinliklere yönelik aldığı 15 günlük yasak kararı gençliğe, sanata, kültüre düşmanca yaklaşımın bir yansımasıdır. Eskişehir Valiliği, bu kararını gözden geçirmelidir. Festivalime dokunma” dedi. (HABER MERKEZİ)