Valiliğin alkol kararı yargıya taşındı

Avukat Mehmet Ümit Erdem, İstanbul Valiliği'nin park, plaj, sahil gibi yerlerde alkol tüketilmesini engelleyen genelgesini yargıya taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği'nin halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkol tüketilmesini yasakladığı genelge yargıya taşındı. Avukat Mehmet Ümit Erdem, genelgenin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep etti.

'HESABI SAYIN VALİ ÖDEMEDİKÇE İNSANLARI EKONOMİK YÜK ALTINA SOKAR'

Erdem, açtığı davanın dilekçesinde, "Markette vergiler nedeniyle litresi bin Türk Lirası'na satılan alkollü içeceği, ruhsatlı mekanda iç demek, hesabı sayın vali ödemedikçe insanları çok ciddi ekonomik yük altına sokacaktır" ifadelerini kullandı.

'SAHİLDE BİRA İÇENLER DEĞİL UYUŞTURUCU SATICILARI HEDEF OLMALI'

Erdem, temel hedefin sahillerde bira içenlerin değil uyuşturucu satıcılarının olması gerektiğine de vurgu yaptı ve dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyesine indiği, okul önlerinde uyuşturucu satıldığı, ulusal ve uluslararası çetelerin İstanbul'da silahlı hesaplaşmalara girdiği, AVM'lerin bile mafyalara emanet edildiği, İstanbul'da ciddi bir güvenlik zaafiyeti oluştuğu bir ortamda temel hedef sahilde bira içenler değil uyuşturucu çeteleri olmalıdır."

Alkolle mücadelenin eğitimle olacağını belirten Erdem, "İçki içmek bir tercihtir ve bu tercihe hiçbir demokratik devletin karışma yetkisi yoktur. Tek istisnası çevresine ve başkalarına zarar vermektir ve bunun yaptırımı da Türk Ceza Kanunu, Kabahatler Kanunu gibi pek çok mevzuatta vardır" dedi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA VE İPTAL TALEBİ

İstanbul Valiliği'nin 17 Ağustos'ta yayınladığı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümünde gündeme gelen genelgenin, kentte yaşayan milyonlarca insanı ilgilendirdiği ve hukuka aykırı olduğuna da dikkati çeken Erdem, genelgeyi uygulamak zorunda olan kolluk güçleriyle halkın karşı karşıya geleceğini de Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede dile getirdi.

Avukat Erdem, İstanbul Valiliği'nin yayınladığı genelgeye ilişkin derhal yürütmesinin durdurulmasını ve iptal edilmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler içki alkol karar valilik