Vali Çeber: Bayramdan sonra Nurdağı'nda 3 bin 300 bina yıkılacak

Nurdağı'nda koordinatör olarak görevlendirilen Rize Valisi Kemal Çeber, "Bayramdan hemen sonra 'ağır hasarlı' olarak belirlenen 3 bin 300 binamızın yıkım ve enkaz kaldırmalarını tamamlayacağız" dedi.

Nurdağı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş depremleri sonrası Nurdağı'nda koordinatör olarak görevlendirilen Rize Valisi Kemal Çeber, yapılacak yıkım çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

AA'nın haberine göre Çeber, "İnşallah bayramdan hemen sonra 'ağır hasarlı' olarak belirlenen 3 bin 300 binamızın yıkım ve enkaz kaldırmalarını tamamlayacağız. Bunları da 2-3 ay içerisinde tamamlamayı öngörüyoruz" dedi.

'NURDAĞI'NDA 7 BİN 45 KONUT YAPACAĞIZ'

Acil yıkılacak binalardaki çalışmaların tamamlandığını dile getiren Çeber, şunları kaydetti: "Yıkıntıların hepsi kaldırıldı, acil yıkılacaklarda da bütün yıkımlarımız tamamlandı. Birkaç enkazda bitme aşamasındayız. İnşallah bayramdan hemen sonra 'ağır hasarlı' olarak belirlenen 3 bin 300 binamızın yıkım ve enkaz kaldırmalarını tamamlayacağız. Bunları da 2-3 ay içerisinde tamamlamayı öngörüyoruz."

Bir taraftan da kalıcı konutların inşasının devam ettiğini kaydeden Çeber, "Nasip olursa Nurdağı'nda toplamda 7 bin 45 konut yapacağız. Bunun 1500 civarının ihalesi yapıldı. Bir kısmının temeli Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla atıldı. Bazıları da ciddi anlamda ilerledi. Hatta yine nasip olursa Ramazan Bayramı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız da teşrif buyuracaklar. İnşallah ilk 14 köy evini sakinlerine teslim edeceğiz. Bu da çok memnuniyet verici bir haber" şeklinde konuştu.

Çeber, ilçede günlük yaşamın yavaş yavaş normale dönmeye başladığına işaret ederek şu bilgileri verdi: "Sokakları dolaştığınızda insanlarımızdaki normal hayata dönüşe ilişkin verileri görüyorsunuzdur. Yüzlerdeki gülümsemeleri görmek mümkün. Bir aydır buradayım, ilk geldiğimle bugün arasındaki farkı gözlemliyorum. En baştan beri burada olan arkadaşlarım daha da yoğun gözlemliyorlar. İnşallah söz verdiğimiz şekilde, vatandaşlarımızı bir yıl içerisinde kalıcı konutlarına, evlerine taşıyacağız ve herkesi mutlu edebilecek, normal hayata döndürebilecek her türlü faaliyeti yapacağız. Gücümüz de kudretimiz de inancımız da buna yeterlidir." (HABER MERKEZİ)