Vaka sayısı en çok artan iller açıklandı: Kırklareli ilk sırada

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 3-9 Nisan arasında en çok korona virüsü vakası görülen iller Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu oldu.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritamızın güncel hali ektedir. Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız" dedi.

İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 804,97, Ankara'da 419,06, İzmir'de 304,07 oldu.

 En çok Covid-19 vakası görülen iller: Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu. 

 En az Covid-19 vakası görülen iller:  Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Mardin. 

 

 Sağlık Bakanlığı bir önceki haritayı “Düşük”, “Orta, “Yüksek” ve “Çok Yüksek” olmak üzere mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklerle çok daha kolay algılanabilecek şekilde açıklamıştı. Bu hafta ise yine daha önceki sistematiğe geçilerek doğrudan illere göre 100 bin kişiye düşen toplam vaka sayılarının açıklanması tercih edildi. (HABER MERKEZİ)