Vahap Seçer: Belediye evleri modelini getireceğiz

Vahap Seçer, "Sosyal belediyecilikte öne çıkan ülkelerde olan belediye evleri modelini getireceğiz. Toplu sosyal konut yapıp bunu uygun şartlarda vatandaşlarımıza kazandırmak istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İş Dünyası Kulübü ile iftarda bir araya geldi. Başkan Seçer’e, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da eşlik etti.

Programda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yer aldığı video gösteriminin ardından Başkan Seçer söz aldı. Görevde olduğu 5 yıllık süre içerisinde hem yeni projeleri hayata geçirdiklerini hem rutin belediyecilik hizmetlerini tahkim ettiklerini söyleyen Başkan Seçer, yönetim anlayışının halkın memnuniyeti odaklı olduğunu belirtti.

Belediyecilikte iki temel unsur olduğuna dikkati çeken Seçer, şunları kaydetti:

“İlk olarak sağlam bir finans ayağınız ikinci olarak ise insan kaynağı ayağınız olacak. Bu iki sağlam basan ayağınız olmazsa kurumda bir sıkıntı olur. Belediyecilik; özel bir kurumu yönetmekten bir takım farklılıklar gösterir ama özünde birdir. Nihayetinde tüccar değilim ama yatırım, alım-satış yapıyorum, para harcıyorum. Çünkü kamu görevi yapıyorum. Öyle kararlar alırız ki kamu yararını gözettiğimiz anda biz işin maliyet unsurunu kar-zarar analizini yapmayız. Bizim için esas olan halkın memnuniyetidir. Yaptığımız sosyal destekler bunun en güzel göstergesi.”

'ANA GAYEMİZ MERSİN METROSUNU BİTİRMEK'

İkinci 5 yılda en önemli projelerinden birinin raylı sistemler olduğunu vurgulayan Seçer, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bizim ana gayemiz Mersin metrosunu bitirmek. İkinci dönemimizde bitecek, hiçbir engel yok. 12 kilometre de Tarsus Tramvayı var. Altyapı Genel Müdürlüğü’nden proje onayını bugün aldık. Emin olun çok değerli, çok önemli çalışmalar yaptık. İkinci 5 yılda Mersin’in raylı sistemle tanışmasıyla beraber ne kadar büyük emek verdiğimizi, ne kadar değerli çalışma yaptığımızı göreceksiniz.”

'BELEDİYE EVLERİ MODELİNİ GETİRECEĞİZ'

Önem verdikleri en önemli projelerden diğerinin ise Sosyal Konut olduğunu vurgulayan Seçer, şunları dile getirdi:

“Sosyal belediyecilikte, sosyal devlet anlayışında öne çıkan ülkelerde olan belediye evleri modelini getireceğiz. Toplu sosyal konut yapıp bunu uygun şartlarda vatandaşlarımıza kazandırmak istiyoruz. Kira öder gibi mülkiyetini alsınlar. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Mutlaka önümüzdeki 5 yıl üzerine titreyeceğimiz, çalışacağımız ve başaracağımız en önemli projelerden bir tanesi bu.”

Etiketler vahap seçer chp mersin