Vaatler yerine gelmedi, taşeron işçiler eylemde: Güvenceli ve kadrolu çalışmak istiyoruz

Kendilerine verilen sözlere rağmen kadroya alınmayan kamuda çalışan taşeron işçiler Kadıköy'de yaptıkları eylemle güvenceli ve kadrolu iş istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamuda çalışan taşeron işçiler, güvenceli ve kadrolu çalışmak, aynı işi yapan kamu işçileri ve memurlarla aynı haklara sahip olmak ve aynı ücretleri almak talepleriyle Kadıköy’de eylemde.

Sendika.org'un haberine göre, mimar, mühendis, öğretmen, veteriner, kütüphaneci, yazılımcı, tekniker, teknisyen, enerji işçileri, itfaiye eri, zabıta, güvenlik görevlileri, şoför, operatör, temizlik işçileri, fen işleri-park bahçe çalışanları, büro ve çağrı merkezi çalışanları, su ve kanalizasyon çalışanları, usta öğreticiler ve daha birçok statüdeki işçi Kadıköy’de eylem yaptı.

2018’de yürürlüğe giren 696 sayılı KHK’nın yarattığı mağduriyete karşı bir araya gelen taşeron işçiler, kendilerine verilen kadro sözünün tutulmamasına tepki gösterdi.

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), İBB Çalışanları Derneği, Çağrı-İş, DİSK/Enerji-Sen’in de aralarında olduğu 22 kurumun ortak çağrısıyla İskele Meydanı’nda toplanan işçiler, sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini sundu. (HABER MERKEZİ)