Uzunçelebi’yi kimyasal maddeyle yaralayan Mehmet Yıldız için adli tıp raporu istendi

Yasemin Uzunçelebi'nin evine girerek yüzüne yanıcı kimyasal madde döken Mehmet Yıldız'ın yargılandığı dava ertelendi. Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu raporu istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Avcılar ilçesinde geçtiğimiz yıl Yasemin Uzunçelebi'nin üzerine kimyasal madde dökerek ağır şekilde yaralayan Mehmet Yıldız'ın 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Yıldız getirilirken, Yasemin Uzunçelebi'nin kardeşleri ve taraf avukatları da hazır bulundu. 

Bir önceki celsede 'susma hakkını' kullanan sanık Mehmet Yıldız, bugünkü duruşmada savunma yapmak istediğini söyledi. Yasemin Uzunçelebi'nin evine gittiğini belirten Yıldız, olay günü yaşananları anlattı. Masanın üzerinde bulunan tası fırlattığını ve tasın içinde ne olduğunu bilmediğini söyleyen Yıldız, "Yasemin'e maddi ve manevi olarak destek olmaya hazırım. Ben onu seviyorum, bugüne kadar da paramı onun için harcadım" dedi.

 

'YAŞAMINI DEVAM ETTİREBİLECEK DURUMDA DEĞİL'

DHA'nın haberine göre, Yasemin Uzunçelebi'nin kız kardeşi Nazlı Uzunçelebi, kardeşinin bir hafta önce hastaneden taburcu edildiğini ancak, tedavisinin devam ettiğini belirterek, "Duruşmaya katılabilmesi bile mümkün değil. Halen nefes alabilmek için solunum cihazına bağlı kalmak zorunda, iyileşemedi. Üzerine dökülen madde nedeniyle iç organları ve damarları yandı. Ayağa kalkabilecek ve yaşamını devam ettirebilecek durumda değil" ifadelerini kullandı. 

Sanık Yıldız'ın kardeşiyle evleneceği iddiasının doğru olmadığını belirten Uzunçelebi, "Biz aynı şehirde yaşıyoruz ve hiçbir şekilde sanıkla daha önce tanışmamıştık. Kardeşimizin borçlarını ödediğini söylüyor ancak, afaki kişilerden bahsediyor. Kesinlikle borcunu ödemesi gibi bir durum yok. Yasemin konuşabilecek durumda değil. 6 aylık bir bebek gibi bakılıyor, 6 antidepresan ilaç veriliyor. Ne hale geldiğini bile görmedi. Zaten bitkisel hayatta gibi yaşıyor" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'nun rapor düzenlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Yıldız'ın  Yasemin Uzunçelebi'yi öldürmek amacıyla, yanıcı ve yakıcı nitelikte kimyasal maddeyi vücudunun farklı bölgelerine döktüğü kaydedildi. Uzunçelebi'nin vücudundaki yaralanmaların hayati tehlike oluşturacak nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (HABER MERKEZİ)