Uzayda çekilecek ilk filmin ekibi Dünya'ya döndü

Uzayda çekilecek olan ilk filmin çekimleri için 5 Ekim’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden Rus film ekibi, istasyonda 12 geçirdikten sonra Dünya’ya dönüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, uzayda çekilecek ola ilk uzun metrajlı film olan “Vyzov”un çekimleri için iki kişilik bir film ekibini ve bir kozmonotu 5 Ekim 2021’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi. Bir oyuncu ve yönetmenden oluşan iki kişilik ekip ve kozmonot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) ilk uzun metrajlı film çekimini tamamladı ve 12 gün sonra, 17 Ekim’de Dünya’ya döndü.

Uluslararası basında yer alan haberlere göre, kozmonot Oleg Novitsky, oyuncu Yulia Peresild ve yönetmen Klim Shipenko, sabah saatlerinde  Kazakistan'ın bozkırlarındaki uzay üssüne indi. İniş, Rusya Uzay Ajansı (Roskosmos) tarafından canlı olarak yayınlandı.

Rusya'da tanınan Yulia Peresild ve Klim Shipenko, ülkenin uzay ajansı Roscosmos'un açtığı bir yarışma sonucunda belirlendi. Peresild, bir dizi Rus filminde ve TV dizisinde yer alırken, Shipenko'nun 2020 filmi "Serf" Rusya'nın en çok hasılat yapan filmlerinden biriydi. Shipenko ve Peresild, uzay gezintilerinden önce santrifüj ve vibrasyon stant testleri, sıfır yerçekiminde eğitim uçuşları ve paraşüt eğitimini de kapsayan bir eğitimden geçti.

Geçici adı "Vysov" (Meydan okuma) olan film, hastalanan bir kozmonotun hayatını kurtarmak için ISS'ye uçmak zorunda kalan bir doktorun hikâyesini anlatıyor. Filmdeki doktoru oyuncu Yulia Peresild canlandırıyor.

'EVRENDE ÇEKİLEN İLK UZUN METRAJLI FİLM'

DPA'nın haberine göre, Ruslar filmi, dünyadaki stüdyo setlerinde değil, ''evrende çekilen ilk uzun metrajlı film'' olarak niteliyor. Rus uzay ajansı Roscosmos, filmin amacının endüstriyi genç insanlara daha çekici hale getirmek olduğunu söylese de eleştirmenler, projenin pahalı olduğunu ve paranın araştırmaya harcanmasının daha iyi olacağını ifade etti. (AjansBizim)