'Tablet desteğinde 3. faz: 266 Bin 500 cihaz öğrencilere ulaştı'

Millî Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitime destek için tedarik ettiği 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 3. faz başladı. Bakan Ziya Selçuk, 3. faz ile birlikte toplam 266 bin 500 cihazın öğrencilere ulaştığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitime destek amacıyla başlayan 500 bin tablet bilgisayar kampanyasını sürdürüyor. Daha önce yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteğiyle dağıtımı gerçekleştirilen 150 bin tablet bilgisayara ilave olarak tamamını Bakanlığın tedarik ettiği 500 bin tabletin dağıtımı devam ediyor.
Üçüncü fazında 66 bin tablet bilgisayar daha öğrencilerle buluşturulurken, kampanyada Ocak ayı sonuna kadar 500 bin tabletin dağıtımının tamamlanması hedefleniyor. 

ULAŞAMAYAN ÇOCUK KALMAYACAK

3. fazda tabletlerin gönderildiği 38 ilin yöneticisi ile dijital ortamda toplantı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitimde Fırsat Adaleti”nin öncelikli hedef olduğunu söyledi. Selçuk, “Umuyorum ki tablet bilgisayarlar öğrencilerimizin eline ulaştıkça TRT EBA kanallarının yanında uzaktan eğitimin önemli bir ayağı olan EBA internet platformu ile sağlanan eğitime evinden ulaşamayan çocuğumuz kalmayacak” dedi. 

AYLIK 25 GB İNTERNET

Öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB kotalı GSM internet hizmeti için gerekli sözleşmeleri yaptıklarını vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle devam etti: "Geçen hafta 50.500 öğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İçinde çevrim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim içerik ve kaynakları da var. Erişim problemi yaşayan çocuğumuz kalmayana kadar bu konuda hep birlikte kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz.” (DUVAR)