Uyuşturucu kullanma görüntüsü çıkan Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı

AK Parti Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, arkadaşlarının ifadeleri üzerine uyuşturucu madde kullandığı görüntülerle ilgili yeniden gözaltına alındı. Görüntülerde yanında bulunan arkadaşları Ayvatoğlu'nun kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Bunun partiyle ne ilgisi var? Anladığım kadarıyla bu mesele siyasallaştırılmak isteniyor. 'Buradan siyasal sonuç elde edebilir miyim?' deniliyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lüks aracında uyuşturucu kullandığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan AK Parti Genel Merkez personeli Hamza Kürşat Ayvatoğlu tekrar gözaltına alındı.

Adli kontrolle serbest bırakılan Ayvatoğlu'nun ifadesinde “Burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Pudra şekeridir” demişti. AK Partili Hamza Dağ, Ayvatoğlu'nun iş akdinin feshedildiğini açıklamıştı.

Soruşturmayı sürdüren emniyet birimleri, görüntülerdeki araçta Ayvatoğlu'nun yanında bulunan kişileri de Kastamonu ve İzmir'de gözaltına aldı. Arkadaşları kullanılan maddenin uyuşturucu olduğunu, Ayvatoğlu'nun kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, "H.K.A hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D., M.Y.M., D.O. ve U.K. hakkında başsavcılığımızca gözaltı talimatı verilmiş, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde ise Hamza Kürşat Ayvatoğlu bugün sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınarak hakkında TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında soruşturma genişletilmiştir. Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" denildi.

SOYLU: MESELE SİYASALLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şeker diyebilir, pudra şekeri diyebilir, isterse kahve ve kolonya diyebilir, ne derse desin, umurumuzda değil. Bizim görevimiz ne? İşin doğrusunu bulmak. Diğer dört kişiyi de gözaltına aldı arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Görüntülerin ortaya çıkmasında 'alacak' meselesi olduğunu açıklayan Soylu, "Satıcılığı ile ilgili henüz bir bulgumuz yok. Dönem dönem kullanıyormuş. Arkadaşlarının ifadelerine göre bu bir yerden satın almış ve temin etmiş. Bu ifade yüzde yüz doğru olmayabilir. Arkadaşları da pudra şekeri gibi kendilerini aklamak istiyor" dedi.

Hamza Kürşat Ayvatoğlu ile birlikte çekildiği fotoğrafları da değerlendiren Soylu, "Ben bu işlerin hiçbir karşılığının olduğunu düşünmüyorum. Herkes çektirebilir. Siz çektirmiyor musunuz? Kimle çektirdiğinizi biliyor musunuz? Adam bugün sizinle fotoğraf çektirir, yarın cinnet geçirir, adam öldürür, sorumlusu siz misiniz? Veya adam geçmişte bir iş yapmıştır, GBT (Genişletilmiş Bilgi Taraması) mi alacağız fotoğraf çektirmeden önce?" diye konuştu.

Ayvatoğlu üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldığını söyleyen Soylu, "Bunun partiyle ne ilgisi var?" diye sorarak, "Netice itibarıyla partinin çalışanları var. Bu yapılarla karşılaştığımız zaman kendi kurumlarımızda da gereğini yerine getiriyoruz. Anladığım kadarıyla bu mesele siyasallaştırılmak isteniyor. 'Buradan siyasal sonuç elde edebilir miyim?' deniliyor. Özellikle bazı milletvekilleri yapıyor. Onlara acıyorum. Ben kamuoyunda çok şey bilen bir adamım. Ama dikkat edersiniz bu tip meselelerde hiç konuşmam. Bugün sadece bir partinin çalışanı üzerinden ve hiç birimizin tahammül ve müsade etmeyeceği, gereğini yapmaktan çekinmeyeceğimiz bir mesele ile ilgili tepiniyorlar" dedi. (AA-HABER MERKEZİ)