Uyuşturucu kullanma görüntüsü çıkan AK Partili Ayvatoğlu gözaltına alındı

Lüks bir araçta uyuşturucu kullandığına dair görüntüleri çıkan AK Parti'de görevli Kürtaş Ayvatoğlu'nun gözaltına alındığı açıklandı. AK Partili Hamza Dağ, Ayvatoğlu'nun genel merkez personeli olduğunu ve iş akdinin feshedildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Merkezi’nde özel kalem görevlisi olarak çalıştığı belirtilen Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks bir aracın içinde kokain çekmesine ilişkin görüntüler dün sosyal medyada gündeme oturdu. Görüntülerin yayınlanması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ayvatoğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğ de yaptığı açıklamada  Kürşat Ayvatoğlu’nun gözaltına alındığını duyurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Bazı sosyal medya hesaplarında bir şahsın araç içerisinde uyuşturucu-uyarıcı madde kullanırken çekilmiş görüntülerinin paylaşılması üzerine, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

HAMZA DAĞ'IN DANIŞMANI İDDİASI

Ayvatoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu ileri sürülmüştü. Ayvatoğlu'nun Hamza Dağ'ın yanında olduğunu gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Dağ’ın danışmanı Muhammed Doğan ise açıklamasında “Hamza Dağ’ın meclis kadrosuna bağlı 3 danışmanı bulunmaktadır. Birinci danışman Muhammet Doğan, ikinci danışman Abdürrahim Atasever, üçüncü danışman Murat Kaygusuz. Genel Merkez Özel Kalemi ise Kadir Aytunkaynak’tır. Bunların haricinde danışmanı yoktur” dedi.

AK PARTİ'DEKİ DEVİR TESLİM TÖRENİNDE VARDI

ayvatoglu
Ayvatoğlu, AK Parti'deki devir teslim töreninde Hamza Dağ'ın yanında bekliyordu.

 

AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dün AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Mustafa Şen'e devrettiği sırada, Kürşat Ayvatoğlu’nun da törende Hamza Dağ’ın yayında olduğu görülüyor. Hamza Dağ’a oturacağı yeri gösteren Ayvatoğlu, toplantı boyunca Dağ’ın yanında ayakta bekledi. Kürşat Ayvatoğlu, Hamza Dağ’ın kendi hesabından paylaştığı fotoğraf da yer alıyor.

DAĞ: GENEL MERKEZ PERSONELİYDİ, İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Hamza Dağ, bugün Twitter hesabından "Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız" mesajı paylaştı.

VEDAT DEMİRÖZ: BİZLERİ DERİNDEN YARALADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam kabul edilemez bir video ile ortaya çıkan ve büro personeli olarak görev yapan şahsın partimizle ilişiği kesilmiştir. Türk aile yapısıyla, milli ve manevi değerlerimizle tamamen zıt görüntüler bizleri derinden yaralamış, söz konusu şahıs hakkında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatılmış olup Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da uyuşturucu bağımlılığı konusunda sürece dahil olmuştur" dedi. 

 CHP'DEN TEPKİ: ÜLKE BU KAFAYLA YÖNETİLİYOR

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Twitter hesabından Ayvatoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını da paylaştı.

Baltacı, "Nereden nereye geldi Türkiye..." sözüyle Erdoğan'a gönderme yapıp "Ülke bu kafayla yönetiliyor? Yazık" diye yazdı.