Uysal'dan Çiller yorumu: Ekonomik endişe duymasını anlarım

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Tansu Çiller'in siyasi hamlelerini 'şahsi' bulduğunu belirterek, "84 milyonu merkeze alarak siyaset yapıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansu Çiller’in yeni parti girişimine dair açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş’in haberine göre, aynı siyasi gelenekten geldikleri Tansu Çiller'in siyaset sahnesine geri dönmesine ilişkin konuşan Uysal, "Biz bu defteri aslında kapattık. Kongreler er meydanıdır, herkes gelir söyleyeceği sözü varsa söyler. Türkiye’de çok uzun süredir AKP-FETÖ işbirliğiyle beraber operasyonel kiralama yöntemiyle farklı aktörleri siyasetlerine aparat yaptılar. Söyleyecek sözü olmayan ama en azından futbol tabiriyle ifade edeyim biraz şarj yaparak muhalefetin, özellikle bizim geleneğin ayarını bozacak birtakım müdahaleler yapmak istediklerini görüyorum ama bunlar nafile çabalar" dedi.

'POPSTAR FİGÜRLERLE DEĞİL SAHİCİ SİYASİ AKTÖRLERLE YÜRÜNÜR' 

Çiller'in siyasi girişimlerini şahsi bulduğunu belirten Uysal, şunları söyledi: 

"Bir anne olarak ben Sayın Çiller’in iki çocuğunun ekonomik geleceği ile ilgili endişeler duymasını saygıyla karşılarım ama biz 84 milyonun geleceğini merkeze alarak siyaset yapıyoruz. Türk siyaseti maalesef böyle popstar figürleri üzerinden dizayn edilmeye çalışıldı ama popstar figürleri değil, sahici, milletin sinesinden çıkmış, hikâyesi, mücadelesi olan siyasi aktörlerle yürünür. O açıdan iktidara yancılık yapmak için böyle büyük kavramlar falan icat etmeye gerek yok. Beştepe’nin adresi belli. Bir navigasyon uygulamasına girdiklerinde oraya götürür kendilerini. Birtakım ulvi değerleri kullanmaya ihtiyaç yok bence."