'Usulsüz yeşil reçete' davasında tüm sanıklar serbest

Nazilli'de bir yılda 24 bin 86 kutu yeşil reçeteli ilaç yazdığı ortaya çıkan doktorun da aralarında olduğu 8 kişinin tutuklu yargılandığı davada tüm sanıklar tahliye edildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Nazilli'de, yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Nazilli Devlet Hastanesi hekimi R.Ü.G.'nün de aralarında olduğu 8 sanık, Nazilli Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla serbest bırakıldı.

Nazilli'de; aralarında doktor, eczacı kalfası ve sağlık personelinin de bulunduğu yeşil reçeteli ilaçlar üzerinden yolsuzluk yaptığı iddia edilen 10 kişi, ocak ayının ilk haftasında jandarma ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındı.

1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki 1 yılda 13 bin 634 kişiye 24 bin 86 kutu yeşil reçeteli ilaç yazdığı ortaya çıkan R.Ü.G.'nün de aralarında olduğu 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.

4 aydır Nazilli E Tipi Kapalı Ceza ve Tutuk Evi'nde bulunan 8 şüpheli, 30 günlük rutin gözden geçirmenin ardından Nazilli Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla bugün serbest bırakıldı. 

(HABER MERKEZİ)