Üstün Ergüder'i Boğaziçi Üniversitesi'ne almadılar: İçim yanıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin seçimle göreve gelen ilk rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder, bugün okula alınmadığı açıklandı. Prof. Ergüder, "Çok emeğimiz var. İçim yanıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasının ardından protesto ve tartışmalar devam ediyor.  Son olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne ilk kez seçimle rektör olan Prof. Dr. Üstün Ergüder, okula alınmadı.

Okulun 1992-2000 yılları arasında rektörlüğünü yapan ve 50 yılını Boğaziçi Üniversitesi’nde geçiren Ergüder’in okula giremediğini Prof. Dr. Mine Eder duyurdu. Eder X hesabında şu sözlerle paylaştı.

"Az önce 1992-2000 yılları arasında yaptığı rektörlük de dahil 50 yılını Boğaziçi Üniversitesine vermiş Üstün Ergüder hocamızın kampüse alınmadığını öğrendim. Yazıklar olsun! Bilmeyenler için, kendisi Boğaziçi’nin ilk seçilmiş rektörüdür. Ve herkesin fotoğrafını çektiği kampüsün ana yeşil meydanının ismi Üstün Ergüder meydanıdır."

'ÇOK EMEĞİMİZ VAR'

Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Ergüder, "Bu sabah Bebek'te yürüyüş yapmak için aracımı her zaman park ettiğim yere park etmek istedim. Ancak bu kez görevli izin vermedi. Ben de rektöre mesaj attım, bundan dolayı üzgün olduğumu söyledim. Rektör beni arayarak özür diledi. Ancak çok üzüldüm. Sadece aracımı park edecektim. Boğaziçi Üniversitesi'nin bu hale gelmesinden dolayı içim yanıyor. Çok emeğimiz var. Size bunları anlatırken bile içim yanıyor" ifadelerini kullandı.

'KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci x hesabında açıklama yaptı. Yanlış anlaşılma olduğunu belirten İnci, şunları söyledi: "Eski Rektörümüz ve değerli meslektaşım Üstün Ergüder’in üniversitemiz kampüsüne girişinin kısıtlanması söz konusu değildir. Bu sabah bir yanlış anlama nedeniyle kampüs girişinde yaşanan talihsiz olayın ardından kendisi ile görüşerek durumu açıkladım. Kendisi de anlayışla karşıladı. Basit bir yanlış anlamadan farklı anlamlar çıkarılması doğru değildir."


ÖZGÜR ÖZEL: BU İŞGÜZARLIK SON BULMALI

CHP lideri Özgür Özel, Prof. Dr. Üstün Ergüder'in okula alınmamasına tepki gösterdi. Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini şöyle dile getirdi:  

"Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in uzun yıllar görev yaptığı üniversitesine bugün alınmadığını öğrendim. Bu karar, Boğaziçi Üniversitesi geleneklerine, akademinin, bilimin ve üniversitenin ruhuna aykırıdır. Üniversite Rektörlüğüne sirayet eden bu işgüzarlık son bulmalıdır."

(HABER MERKEZİ)