Üsküdar'daki faili meçhul cinayette zaman aşımına 2 gün kala 3 gözaltı

İstanbul Üsküdar'da 2001'de öldürülen Ramazan Aksu cinayetiyle ilgili olarak zaman aşımına iki gün kala üç kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üsküdar'da 2001 yılında işlenen ve falleri bulunamayan cinayette dosyanın zaman aşımına girmesine iki gün kala gözaltına alınan üç kişiden biri tutuklandı. 

Üsküdar Kiraztepe Mahallesinde 14 Temmuz 2001 yılında 57 yaşındaki Ramazan Aksu 7 yerinden bıçaklandıktan sonra çarşafla boğazına düğüm atılarak öldürüldü. Evde üç farklı parmak izine rastlamış, ancak şüpheliler tespit edilemedi.  

Cinayet Büro Amirliği tarafından zaman aşımına yaklaştığı belirlenen dosya tekrar açıldı.  Yapılan incelemede o dönem olay yerinde bulunan bir kimlik dikkat çekti. Bu kimlik kullanılarak çıkarılan telefon hattını incelemeye alan Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kimliğin 2000 yılında Kars'ta askerlik yapan bir kişiye ait olduğunu tespit etti. Bu kişinin kimliğini kaybettiği öğrenildi. Kimliği alarak hat çıkaran kişinin Yunus B. olduğu tespit edildi.

Polis, olay yerinden alınan üç kişinin parmak izlerini yeniden incelediğinde iki kişinin parmak izinin APFIS sisteminde eşleştiğini tespit etti. Yunus B. ile birlikte parmak izleri eşleşen Ramazan A. (44) ve S.E. gözaltına alındı. 

Şüphelilerden evde parmak izi çıkan Ramazan A. tutuklandı. Yunus B. ev hapsi alırken S.E. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler haklarındaki suçlamaları reddetti. (DHA)