Uşak’tan Sansür Yasası'na tepki: Susturamazsınız

Uşak’ta basın emekçileri, Sansür Yasası'na karşı sokağa çıktı: Bu yasa bizi sessiz ve nefessiz bırakmak niyetindedir. Baskı şiddet tutuklama susturamadı sansürünüz de susturamaz...

Google Haberlere Abone ol

UŞAK - Uşak’ta basın emekçileri Meclis'ten geçen Sansür Yasası'na tepki gösterdi. “Baskı şiddet tutuklama susturamadı sansürünüz de susturulamaz” pankartı taşıyan gazeteciler Tiritoğlu Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. 

Özgür Basın Emekçileri adına basın açıklamasını okuyan serbest gazeteci Özlem Kara, Türkiye seçime giderken iktidarın “dezenformasyonla mücadele” adı altında gündeme getirdiği yasanın baskıdan ve medyayı cezalandırmaktan başka amacı olmadığını vurgulayarak kamuoyunu desteğe çağırdıklarını dile getirdi. Kara şunları söyledi: “Mesleğimizi ve hayatımızı etkileyecek olan bu sansür yasası basın meslek örgütleriyle konuşulmayan yasa Amerikalı yetkililerle konuşuluyor. Bunu da Meclis'te AKP’li Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, itiraf ediyor. 
Ayrıca bugün Amerikalı yetkililer ülkelerinde böyle bir sansür yasasının olmadığı söyledi. Bu durumda anlıyoruz ki sözde dezenformasyonla mücadele edenler asıl dezenformasyonu yapanlar. Buradan soruyoruz, yasanın Meclisten geçmiş olmasından dolayı bu dezenformasyonu yapanlar, kendi onayladıkları yasayla yargılanacaklar mı?” 

“BASIN EMEKÇİLERİ, SANSÜR YASASINA SIĞMAZ”

“İktidar tarafından tek taraflı hazırlanan bu yasa teklifiyle yalan olduğu iddia edilen bir haber nedeniyle gazeteciye 1 yıldan üç yıl a hapis cezası verilebilecek, sosyal medyada eleştirel paylaşım yapan yurttaşlar dezenformasyonla suçlanabilecek. Paylaşılan içeriğin doğru olup olmadığına ise iktidar karar verecek" ifadelerini kullanan Özlem Kara, şöyle devam etti: "Biz bu uydurma ve dayatma yasayı tanımıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bu uydurma yasa ille birlikte cezaevine girmeyen meslektaşımız kalmayacak.

Bir kere daha ve daha yüksek sesle, ‘Basına Sansüre Hayır’ diyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ağır çalışma şartlarına, tehdit ve baskılara rağmen kamu görevini yerine getirmeye çalışan basın emekçileri, sansür yasasına sığmaz.”