Uşak Üniversitesi'nde yemekhane fiyatına yüzde 58,33 zam

Uşak Üniversitesi, yemek fiyatlarına yüzde 58,33 zam yaparak 6 liraya yükseltti. Zamma tepki gösteren öğrenciler, "Güya burslarımıza zam yapılıyor ancak iki katı olarak geri alıyorlar bizden" dediler.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Kara

UŞAK - Uşak Üniversitesi Yemekhane Hizmetleri Müdürlüğü, yemek ücretlerine zam yaptı. Önceki fiyat tarifesinde 3 lira 50 kuruş olan 4 çeşit öğrenci yemek fiyatı 6 lira olarak güncellendi. Üniversite öğrencileri duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden etiketiyle tepkilerini dile getiren öğrenciler, üniversite yönetimine zammı geri çekme çağrısında bulundu.

'BURSLARA ZAM YAPIYORLAR, 2 KAT GERİ ALIYORLAR'

Uşak Üniversitesi'nde eğitim gören bir öğrenci artan yemek fiyatına, "Burslar 850 lira olunca yemekhane ücretlerinin artacağı dedikodusu çıkmıştı. 5 lira olacak diyorlardı. O bile bize çok gelmişti, şimdi 6 lira olmasından hiç memnun değiliz. Güya burslarımıza zam yapılıyor ancak iki katı olarak geri alıyorlar bizden" diyerek tepki gösterdi.

'EĞİTİM ALMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ SINIRLANDI'

Bir diğer öğrenci ise "Yemekhane ücretinin 6 lira olması biz öğrencileri zorlayacak gibi görünüyor. Market, ev kirası, elektrik ve Uşak'ta toplu taşıma araçlarına yapılan zammın ardından zaten zor geçinen, geçim sıkıntısı yaşayan öğrenciler olarak bizi çok zor durumda bıraktı. Yemekhane ücretlerine zam gelmesinin ardından eğitim alma özgürlüğümüz, giderek daha da zor hal alır durumda. Asgari ücretle zor geçinen bir aile, ucu ucuna geçinir durumdayken biz öğrenciler nasıl geçim sağlarız? Akılda soru işareti bırakıyor. Umarım bu duruma acil bir müdahale sağlanır” ifadelerini kullandı.

'FAKÜLTELERDE AÇ GENÇLER GEZECEK'

Son olarak yemekhane zammına tepki gösteren bir diğer öğrenci de "Mevcut yönetim nedeniyle hayat pahalığı, artan fahiş zamlar ortada. Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı ortada. Yönetim, bizim iyi eğitim alacağımız alanlar inşa etmek için çabalayacağı yerde, eğitimi ne kadar daha zorlaştırırız derdinde. Bizler asgari ücretle çalışan ailelerin çocuklarıyız. Zaten geçinemiyorduk. Bu son gelen zamla birlikte iyice geçinemeyeceğiz. Bir eğitim kurumunda yemekhane fiyatlarına yansıyan bu zamla beraber fakültelerde mutlu gençler yerine aç gençler gezmeye başlayacak" dedi.