YAZARLAR

Urlabahçe

Urlabahçe, Instagram’da kolayca bulabileceğiniz bir sayfa. Urla enginarları, hem çanak hem de baby enginar olarak başlıca ürün diyebiliriz.

Memleket gündemi yine bir haftadır bir delilik halinde. Covid salgını, ölenler, hastalananlar, mutasyonlar, varyantlar, her seferinde iki ay sonra geleceği söylenen ve bir türlü gelmeyen aşı bollukları, içki yasağı tartışmaları… Bence bizler bu saate kadar balataları tamamen sıyırmadıysak çok sağlam insanlar olduğumuza inanabiliriz. Bakın ilk cümlede o kadar şey saydım, ilk anda tam kapanmaya girdiğimiz aklıma gelmedi, hani içinde bulunduğumuz hali ortaya koysun, ibret olsun diye bunu da buraya not düşeyim. 

İşte bu süreçlerle yaşarken benim en sık başvurduğum yöntemlerden biri malumunuz olduğu üzere kendimi mutfağa atmak. Özellikle de farklı denemeler yapmak. Bu denemeler malzemelerle de olabiliyor, pişirme teknikleri ile de. Bu ara tam da mevsimi olduğundan, özellikle enginarın başı çektiği taze sebzeleri de bolca tüketmeye çalışıyorum. 

İşte bu noktada, iki hafta önce iç baklalı enginar çorbası tarifi yazdıktan hemen sonra, çok uzun yıllardır tanıdığım, yine uzun yıllardır hiç karşılaşamadığım, ama sosyal medya sağolsun hep temasta olduğum çok değerli bir arkadaşım bana kendisinin de bir süredir Urla’da enginar ve çeşitli sebzelerin satışını yapan ve yine Urla bölgesinde yaşayan kadınların ürünlerini tüketici ile buluşturan Urlabahçe girişiminde olduğunu söyledi. İyi ki de söylemiş. 

Urlabahçe, Instagram’da kolayca bulabileceğiniz bir sayfa. Yukarıda belirttiğim üzere, Urla enginarları, hem çanak hem de baby enginar olarak başlıca ürün diyebiliriz. Ancak bunun yanı sıra, Karaburun’dan gelen limonlar, karışık Ege otları, kuşkonmaz gibi taze ürünleri de tüketici ile buluşturuyorlar. 

Bence daha da değerli şeylerden biri, yörede yaşayan kadınların hazırladığı el açması börekler, reçeller, turşular gibi bir çok ürünün de satışını yaparak, kadınların emeğinin karşılığını almalarına destek olmaları. Bu tür girişimleri desteklemek bizlerin de boynumuzun borcudur. 

Ürün kaliteleri zaten çok iyi, bir defa işlerini doğru yapıyorlar, her gün gönderim yok, ürünlerin en iyi şekilde hazır olacağı süre beklenip öyle toplanıyor, toplandığı günün akşamı da yola çıkmış oluyor. El açması börekler ise bambaşka bir konu, enginarlı böreği mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Paketlemeleri de gayet güzel, kargoları son derece hızlı, salı sabahı Urla’da toplanan ürünler çarşamba sabahı Ankara’ya ulaşmıştı. 

Sonuç olarak Urlabahçe’yi sizlere tavsiye etmemem imkansız, Instagram sayfaları üzerinden (@urlabahçe) ulaşabilir, isterseniz de +90 533 653 01 73 numaralı Whatsapp hattından bilgi alabilirsiniz. Instagram sayfaları da özellikle enginarlı tarifler konusunda bir kaynak haline gelmiş, mutlaka göz atmanızı öneririm. 

Sağlıklı, keyifli günler dilerim. 


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.