Ürgüp'te belediye inşaatına protesto: Yine rant, yine kıyım

AK Partili Ürgüp Belediyesi'nin, Temenni mahallesinde yaptığı betonarme inşaat, doğal yapıyı bozacağı ve bunun geri dönüşünün olmayacağı gerekçesiyle vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürgüp Belediyesi'nin Temenni mahallesinde yaptığı betonarme inşaat, tarihi dokuya zarar vereceği gerekçesiyle protesto edildi. 'Ürgüp’ü sev', 'Yine rant, yine kıyım', 'Tarihine sahip çık' pankartlarının açıldığı protestoya; CHP İl Başkanı Kamil Gülmez ve  CHP İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy ile vatandaşlar katıldı.

'HALKA RAĞMEN BU PROJENİN YAPILMASI DOĞRU DEĞİL'

İnşaat önünde basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy, kültür ve tabiat varlıklarına sahip çıkmak için burada bulunduklarını söyledi. Altınsoy, "Şu an Ürgüp Temenni Mahallesi 149 ada , 93-94-95 nolu parsel sayıda tapuya kayıtlı taşınmazın hemen önündeyiz. Burası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nda Kentsel Sit Alanı olarak ilan edilmiş bir bölgedir. Bu alanın basit bir arsa gibi değerlendirilmesi ve bu tabiat varlığına ‘sadece arsa temizliğinin yapıldığı’nın iddia edilmesi hukuken mümkün değildir. Bu proje kamu vicdanını rahatsız etmiştir, halka rağmen yapılması doğru değildir" dedi.



'MAĞARALAR ZARAR GÖRDÜ'

Fulya Gülşen Altınsoy, mağaraların zarar gördüğünü ve bu durumun geri dönüşünün olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Tepkilerimizin haklı sonucu da ortaya koymuştur ki Sayın Vali öncülüğündeki Alan Başkanlığı inşaatın durdurulması kararını Ürgüp Belediyesi'ne bildirmiştir. Peki çalışmalar neden devam etmektedir? İş makinalarıyla, kepçelerle yapılan çalışmalar sırasında mağaralar zarar görmüştür aralarında tamamen yok olanlar da var, geri dönüşü olmayan bu durumun sorumlusu kimlerdir? İş Hanı projesiyle Ürgüp’e değer ve vizyon katacağını iddia eden belediyeye soruyoruz. En kıymetli değerlerimiz Kültür ve Tabiat Varlıklarımız, arkeolojik alanlarımız değil midir?" (ANKA)