Urfa'daki elektrik kesintileri, solunum cihazına bağlı hastaların sağlığını etkiliyor

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Ortakınacık Mahallesi'nde solunum cihazına bağlı yaşayan Fadile İnceburun sık sık kesilen elektrikler yüzünden yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’da son zamanlarda sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri, tarlada ekinleri kuruyan çiftçilerin yanında solunun cihazına bağlı yaşam süren hayatları da etkilemeye devam ediyor.

Solunum cihazına bağlı yaşayan 21 yaşındaki Fadile İnceburun’da bu hastalardan birisi. Doğuştan görme engelli olan ve geçirdiği felçten sonra yatağa mahkûm yaşamak zorunda kalan İnceburun'un babası Abit İnceburun perişan durumda olduklarını belirterek, "DEDAŞ’a borcumuz olmadığı halde elektriklerimiz kesiliyor. Kızım yatalak hasta ve solunum cihazına bağlanması gerek ama sık kesilen elektrikler yüzünden kızım artık yaşam mücadelesi veriyor. Kızım için eve jeneratör almayı düşündük ama maddi durumumuz olmadığı için jeneratör de alamıyoruz. Her geçen gün kızımın durumu daha kötüye gidiyor. Lütfen sesimizi birileri duysun, sorunumuza çare olsunlar yoksa kızım gözümün önünde hayata veda edecek ve baba olarak ben hiçbir şey yapamayacağım" diyerek yetkililerden yardım istedi.