Urfa'da sağanak: İki ilçe ve kırsal mahallelerde okullar tatil edildi

Urfa'da sağanak nedeniyle Siverek ile Viranşehir ilçeleri ve kırsal mahallelerde eğitime 1 gün ara verildi. 3 saat ulaşıma kapanan Şanlıurfa-Viranşehir kara yolunda kontrollü şekilde ulaşıma açıldı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'da etkili olan sağanak nedeniyle Çoban Deresi'nin taştı. Bir süre kapanan Şanlıurfa-Viranşehir kara yolunda kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Viranşehir'de bir ahıra yıldırım isabet etmesi sonucu 3 büyükbaş hayvan öldü. Kent genelinde tüm kırsal mahalleler ile Siverek ve Viranşehir ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Urfa'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak sebebiyle akşam saatlerinde Çoban Deresi'nde taşkın oluştu. Taşkın nedeniyle Mardin'e geçişi sağlayan Şanlıurfa-Viranşehir kara yolu trafiğe kapatıldı.

Urfa çıkışı ve Viranşehir ilçe çıkışında önlem alan güvenlik güçleri, söz konusu yolu kullanmak isteyen araç sürücülerini alternatif yollara yönlendirdi.

Ekiplerin taşkının yaşandığı bölgede yürüttüğü yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

AHIRA YILDIRIM İSABET ETTİ

Siverek ilçesine bağlı Fırat Mahallesi Küme Evler'de, Serkan Giray'a ait çiftlikteki ahıra yıldırım isabet etti.

Ahır sahibinin durumu bildirmesiyle olay yerine Siverek Belediyesi, DEDAŞ ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerce yapılan incelemede, 3 büyükbaş hayvanın öldüğü belirlendi. Hayvanlar, gömülmek üzere Siverek Belediyesi ekiplerince götürüldü.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Urfa Valisi Hasan Şıldak, kırsal mahallelerde okulların tatil edildiğini duyurdu.

Şıldak, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle, il genelinde kırsal mahallelerimizde bulunan bütün okullarımızda 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kırsal mahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarımıza taşınan öğrencilerimiz de bir gün izinli sayılacaktır" dedi. 

Daha sonra ikinci bir açıklama yapan Şıldak, "Siverek ve Viranşehir ilçe merkezlerinde bulunan bütün okullarımızda da 15 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)