Urfa’da kız yurdu taşınmak istendi, öğrenciler isyan etti

Urfa'da, KYK’ye bağlı Mehmet Akif İnan Erkek Öğrenci Yurdu’nun, bodrum kattaki taşıyıcı kolonlarının çürüdüğü gerekçesiyle kız yurduna taşınmasına karar verildi. Kız öğrenciler, duruma tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Akif İnan Erkek Öğrenci Yurdu’nun bodrum kattaki taşıyıcı kolonlarının çürümesi gerekçe gösterilerek Hacer Ana Kız Yurdu’na taşınmasına karar verildi.

Taşınma kararı, KYK’ye bağlı Refahiye Mahallesi’ndeki 265 kız öğrencinin kaldığı yurt binasında tepkiye neden oldu. Öğrencilerin eşyalarını hazırlayıp yurdu boşaltılması istenmesi üzerine öğrenciler, yurdun önünde eylem yaptı.

‘OKULLAR BAŞLAMADAN NEDEN TADİLAT YAPILMADI?’

Yurttan çıkması istenen öğrencilerden M.K, karara şu sözlerle tepki gösterdi: "Soğuk kış gününde gidecek yerimiz yok. Protesto ettiğimiz için konuyu kapatmaya çalışıyorlar ama bu konunun takipçisi olacağız. Gerekirse vali ile de görüşeceğiz.”

M.K., yetkililere şu soruları yöneltti: "Madem tehlikeliydi neden böyle bir adım atıldı ve şimdi neden geri çekildi? Okullar başlamadan neden tedbir alınmadı?"

Bir sabah bildirim yapılmadan ve gerekçe gösterilmeden tahliye edilmek istendiklerini söyleyen M.K., "Biz sınav haftasındayız, hiçbir yere gitmiyoruz" diye konuştu.

‘TAŞIYICI KOLANLAR ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞ’

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, protesto üzerine yurda gelerek su açıklamayı yaptı: “Dün Mehmet Akif İnan Erkek Öğrenci Yurdu’nun yurt müdürü bize aşağı bodrum katında bir tadilat olması gerektiğini söyleyerek konuyla ilgili bir çalışma yapmamızı istedi. Tadilat nedir diye gidip bakayım dedim. Taşıyıcı kolanlar, taşıyıcılık özelliğini kaybetmiş. Eski bir bina 50 yıllık. Hemen akabinde ben oradayken Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden teknik elemanlar getirdim. O kolonların taşıyıcılık özelliğini kaybettiğini ve hemen oranın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi gelen teknik ekip. Hızlı bir şekilde teknik ekiplerden rapor aldım. Rapora göre, hemen oranın tahliye edilmesi gerekiyor. En ufak bir şey de orası hemen yana yatar. Tahliye kararına vardık çünkü insan önemli.”

Protestolar nedeniyle taşınma kararının ertelendiği öğrenildi.

 

Etiketler Urfa KYK yurt tahliyesi