Urfa'da elektrik kesintilerini protesto eden çiftçilere gözaltı

DEDAŞ’ın elektrik kesintileri nedeniyle ekinlerinin zarar gördüğünü belirterek eylem yapan Urfalı çiftçilere jandarma saldırdı.

Çiftçiler Şanlıurfa-Mardin yolunu trafiğe kapattı
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA – Elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla yol kesen çiftçilere jandarma göz yaşartıcı gazla saldırdı. Bazı çiftçiler gözaltına alındı.

ÇİFTÇİLER: VALİ GELSİN BİZLE GÖRÜŞSÜN

Daha önce konuyla ilgili basın açıklamaları yapan, AK Parti il binası ve DEDAŞ binaları önünde toplanan çiftçiler, sorunları çözülmediği için yolları trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Dün Akçakale yolunu trafiğe kapatan çiftçiler, bugün ise Urfa-Mardin yolunu trafiğe kapattı. Jandarmanın saldırdığı eylemde, gözaltına alınan çiftçilerin olduğu öğrenildi. Daha önceki çiftçi eylemlerinde yer alan ve DEDAŞ yetkilileri ile geçtiğimiz günlerde görüşme yapan çiftçiler arasında yer alan Cevher Türk’ün gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Cevher Türk “Hakkımı aradığım için gözaltına alındım, şu an konuşamıyorum” dedi. Jandarmanın göz yaşartıcı gaz kullanmasına ve gözaltı yapmasına rağmen dağılmayan çiftçiler eyleme devam ediyor. Çiftçiler, sorunlarının hâlâ devam ettiğini, ekinlerinin elektrik kesintisi nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, Vali Abdullah Erin gelip kendileriyle görüşmediği takdirde dağılmayacaklarını aktardı.

 

Etiketler DEDAŞ Urfa