Urfa’da elektrik faturası protestosu

Urfalılar, DEDAŞ binasını önüne yüksek elektrik faturalarını protesto etti. Siyasilerin de destek verdiği protestoda konuşan CHP'li Aziz Aydınlık, “Cumhurbaşkanı hepimizle dalga geçiyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Elektriğe yapılan yüzde 127 zammın ardından esnafın ve vatandaşların ekonomik zorluklukları daha arttı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan protestolar devam ederken, Urfa'da bir grup DEDAŞ binasını önüne gelerek oturma eylemi yaptı.

Önceki aylara göre faturalarının 2-3 kat artığını ifade eden vatandaşlar Akçakale yolunu trafiğe kapatmak istedi.

Bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, vatandaşların yetkililerle görüşme talebi karşılık bulmadı.

Eyleme CHP milletvekili Aziz Aydınlık, ilçe başkanları ve çok sayıda partili de destek verdi.

'BU ŞARTLARDA GEÇİNMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'

Eyleme katılan kıraathaneci Ramazan Çelik, iş yerine 3 bin 284, evine ise 2 bin 800 TL fatura geldiğini söyledi.

Geçen ay işyerine 750, evine 800 TL fatura geldiğini belirten Çelik, “İşin içinden çıkamıyoruz, faturamı ödeyemiyorum. İşlettiğim kıraathanem pandemiden dolayı 2 yıldır kapalıydı, açılalı yaklaşık 6 ay oldu. Evimi ve çocuklarımı bu işten geçindirmeye çalışıyorum ama bu şartlarda geçinmemiz mümkün değil. Geçen ay gelen fatura ile bu ay gelen faturalar arasında çok büyük farklar var” diye konuştu.

BAŞKAN TOKYAVUZ: ESNAF FATURALARI ÜZERİME ATTI

20 metrekarelik dükkâna 4 bin lira elektrik faturası geldiğini belirten Beyaz Eşyacılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Ramazan Tokyavuz ise, Eyüp Çarşısı'nda bulunan esnafın, faturalarını getirerek kendisinin üzerine attığını belirtti.

Esnafın kendisine “Başkan yüksek gelen faturalara bir çare bulmak lazım” dediğini söyleyen Tokyavuz, “Dünden bu yana esnafımız yüksek gelen faturalar yüzünden dükkan açamadı. Kesinlikle bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi lazım. Esnafımız zaten iş yapamıyor, halkımız zaten işsiz. Bu zamdan acilen dönülmesi lazım” dedi.

CHP’Lİ AYDINLIK: İNSANLAR ELEKTRİK KULLANAMIYOR

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, DEDAŞ önünde bekleyenlerin sorunlarını dinledi.

Zamlı faturaların halkın belini büktüğünü belirten Aydınlık, “Her tarafta zam var. Şanlıurfa bunlara yüzde 75 oy verdi, şu an biz oy avcılığı yapmıyoruz. Biz gerçekten milletin derdine düşmüşüz. Bu insanlar artık elektrik kullanamayacaklar. Asgari ücreti 4 bin 250 lira yaptılar ama elektriğe yaptıkları zamla bir gecede eritip gittiler. Türkiye’nin kaderi sizlerin elindedir” şeklinde konuştu.