Urfa’da bağımsız aday: Oy kullandığım sandıktan bana oy çıkmadı

Urfa’da bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere giren Abdülkadir Aslantaş, 3 sandık için itirazda bulundu. Aslantaş’ın oy kullandığı bir sandıkta ise kendisine hiç oy çıkmadı.

Abdülkadir Aslantaş
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Türkiye genelinde 14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne dair sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı rutin itiraz süreçleri sürüyor. Seçim tutanakları ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerinin uyuşmadığı pek çok sandığa itirazlar sürerken, Urfa’da da benzer bir durum yaşandı.

Urfa Bağımsız Milletvekili Adayı Abdülkadir Aslantaş, Karaköprü ilçesinde bulunan Ayşe Kaman Okulu’nda oy kullandı. Ancak seçim sonrası oy kullandığı sandıkta kendisine oy çıkmadığını gördü.

‘14 AYDIR İNSANLARIN İÇİNDEYİM, SIKMADIĞIM EL KALMADI’

Aslantaş’ın ilk defa girdiği seçimlerde kendisine 2192 oy çıktı. Kendisine ulaşan ıslak imzalı tutanaklarda Bozova’da bulunan iki sandığının birinde 491 oy, diğerinde ise 277 oy aldığını söyleyen Aslantaş, YSK verilerinde bu oyların görülmediğini belirtti. Kendi oy kullandığı sandığı ve Bozova’daki iki sandıktan çıkan sonuçlara itiraz ettiklerini aktaran Aslantaş “Bozova'nın iki sandığının birinde 491 oy, bir sandıkta ise 277 oy var. Bu oyların tamamı ortada yok ve benim kendi sandığımda kullandığım oyum yok” diye konuştu.

Aslantaş, Bozova’dan daha etkin ilçeler olduğunu da belirterek “Eğer Bozova’da bu kadar oyum kayıpsa daha fazla destek gördüğüm ilçelerde çok daha fazla oyum kayıp demektir” diye konuştu. Aslantaş “Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ama demokratik bir ortamda seçim olmadı” dedi.

Aslantaş’ın iddiasına göre kendisine oy verdiğini söyleyenlerin sayısı da 10 binin üzerinde. Çıkan sonucun şaibeli olduğunu vurgulayan Aslantaş, “14 aydır sahadayız. 14 ayın her günü yaklaşık olarak sabahtan akşama kadar insanlarımızla kucaklaştık, insanlarımızla selamlaştık. Bağımsız olarak girdim ve ilk defa giriyorum. Ben Şanlıurfa'da, kendi memleketimde, mazlumların sesi olmak için yaklaşık bir yıldır gezmediğim yer, sıkmadığım el bırakmadım, sorunları tek tek dinledim, onlarla güldüm, onlarla ağladım” diye konuştu.