Urfa’da 9 göçmenin öldüğü kazada 2 tutuklama

Urfa'da 5'i çocuk 9 Suriyeli göçmenin öldüğü kazayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Harran ilçesinde sulama kanalına devrilen ve 9 göçmenin yaşamını yitirdiği minibüs kazasıyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

DHA'nın haberine göre, Suriye'den geçen cuma günü sabah saatlerinde sisli havada sınırı geçen 30 göçmen, organizatör ve şoför olan Mustafa K. yönetimindeki minibüs ile şehir merkezine gitmek için yola çıktı. Tali yollardan ilerleyen minibüsün şoförü, devriye görevi yapan jandarmayı fark edip hız yaparak uzaklaşmak istedi. Ancak bu sırada sürücünün kontrolünü yitirdiği minibüs, 5 metre derinliğindeki sulama kanalına devrildi.

5'İ ÇOCUKTU

Kazada minibüste bulunan 31 kişiden 6’sı olay yerinde, 3’ü hastanede 9 kişi yaşamını yitirdi, 2'si yaralı 22 kişi ise kurtarıldı. Kazada ölen ve adli tıp morgunda otopsileri yapılan 5’i çocuk 9 Suriyeli göçmenin 7'si Urfa'da, 2'si ise yakınları tarafından götürüldükleri Suriye'nin Resulayn kentinde toprağa verildi.

Kurtarılan minibüs sürücüsü Mustafa K. ile verdiği ifade doğrultusunda İsa K. ve İsmail K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa K. ile İsa K., 'göçmen kaçakçılığı' suçlamasıyla tutuklandı, İsmail K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan Mahmut K., ile Abit K. isimli kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler URFA GÖÇMEN