Urfa’da 3. günde mevzu ekmek: Fırınlardan bazıları satışa başladı

Urfalılar, depremin üçüncü günün gecesine hazırlanıyor. Artçı depremlerle sarsılan şehirde, Haliliye ilçesindeki bir enkazdaki arama kurtarma çalışmaları çökme tehlikesine rağmen devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

URFA – Urfa’da hayat, depremin 3. gününde ‘normalleşmeye’ çalışıyor. Bazı enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, fırın, büfe, lokanta gibi bazı dükkanlar da kapılarını açarak hizmet vermeye başladı.

‘HASARLI BİNALARA GİRİP EŞYA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Haliliye ilçesi İpekyolu’ndaki enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gün içinde yapılan çalışmalar sonucunda ekipler iki kişinin cansız bedenine ulaştı.

Çalışmalar sırasında yaşanan artçı deprem nedeniyle enkazın hemen yanındaki binanın çökme tehlikesi oluştuğundan anlık bir panik yaşansa da birkaç dakika sonra çalışmalar kaldığı yerden devam etti. Ekiplerin enkazın zeminine ulaşmayı başardı. İki ya da üç kişinin daha enkazda olduğu düşünülüyor.

Enkazın kapattığı bir sokakta daha önce konulan güvenlik şeridi yırtılmış. Birkaç kişi, hasarlı da olsa binalarına girip birkaç parça eşyasını alma derdinde.

Bazı yardım çalışmaları var, çadırlar kısmen kuruldu ama oldukça yetersiz. Urfa Vailiği dün yaptığı açıklama ile güvenli fırın ve marketlerin açılmasını istemişti. Bugün bazı fırın ve marketin açıldığı haberini aldık.

‘YARDIMLAR BİZE ULAŞMIYOR’

Ancak halk arasında çoktan fırınların ekmekleri normalden daha yüksek fiyata sattığına yönelik bilgiler dolaşmaya başladı.

Yardımcı Köyü Yardımcı Mahallesi’ndeki fırından ekmek alan biri, ekmeğin boyutuna ve fiyatına da tepki gösterdi. Küçük ekmeğin iki liraya satıldığını belirterek “Böyle insanlar oldukça deprem de olur, kafamız ataş da yağar” ifadelerini kullandı.

Açık bir fırından ekmek almak için bekleyen başka biri de koordinasyon eksikliğinden şikayet etti. Gönderilen yardımların ulaşmadığını söyleyerek mağdur olduklarını dile getirdi.

Belediye, Haliliye ilçesinde 200’e yakın fırının açık olması gerektiğini ifade etse de ilçe sokaklarında dolaşırken çoğunun kapalı olduğunu görüyoruz.

 

 

 

 

 

Etiketler Urfa deprem fırın