Urfa Barosu’ndan ırkçı paylaşıma suç duyurusu

Urfa Barosu, Roboski'de katledilenlere dair ırkçı paylaşımda bulunan Doç. Dr. Tuba Işık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Roboskî’de katledilenlere dair ırkçı paylaşımda bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tuba Işık hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, suçlama ile ilgili Anayasa’nın ilgili maddelerinin hatırlatıldığı suç duyurusu dilekçesinde, “Kişinin, insan olmasından kaynaklanan dokunulmaz, vazgeçilmez değerlerine doğrudan saldırarak onu öncelikle kendi gözünde değersiz kılan ve aşağılanmışlık duygusu veren hakaretler cezalandırılması ile korunan insan onuru, kişi varlığının ayrılmaz parçasıdır. Bu varlık kişinin ölümünde bile korunur. Bir devletin, hukuk devleti olarak nitelendirilebilmesi için kişilerin temel insan hakları ve özgürlüklerini güvence altına alınması kişinin vefatında bile onurunu ve haysiyetinin korunması gerekmektedir” denildi. 

‘HAKARET AMAÇLANDI’

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin uçaklarla bombalanarak katledildiği hatırlatılan dilekçede, “Roboski Katliamı tüm toplumun belleğinde yer edinmiş kanayan bir yaradır. Hem yakınlarının hem de toplumun yasının hedef alındığı ve hatıraya nefretle hakaret amaçladığı görülmektedir” diye belirtildi.

‘CEZALANDIRILSIN’

Dilekçede, Işık hakkında TCK’nin 130 ve 216’ıncı (Kişi hatırasına hakaret-Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama) maddeleri uyarınca soruşturma başlatılması ve cezalandırılması için kamu davası açılması talep edildi. (HABER MERKEZİ)