Ünye'de maden istemeyen köylülere biber gazlı saldırı

Üçpınar, Yeşilkent ve Çiğdem köylerinde madenlere karşı oturma eylemi yapan köylülere güvenlik güçleri biber gazıyla saldırdı. Bazı eylemciler yaralandı. 20'yi aşkın gözaltı var.

Polis oturma eylemi yapan köylüleri darp ederek gözaltına aldı. Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Ünye ilçesinde köylerinde maden arama çalışmalarına izin vermeyip oturma eylemine geçen köylülere jandarma ve polis ekipleri biber gazıyla saldırdı. 20'yi aşkın kişi gözaltına alındı.

Ordu ‘nun Ünye ilçesine bağlı Üçpınar, Yeşilkent ve Çiğdem köylerinde maden arama çalışmaları kapsamında yapılmak istenen sondaj çalışmalarına köy halkı aylardır tepki gösteriyor. Halk, geçtiğimiz aylarda bölgeye gelen iş makinelerine tepki göstermiş ve bölgeden geri çekilmelerini sağlamıştı.

Dün ve bugün sondaj bölgesine jandarma eşliğinde tekrar gelen maden şirketine köy halkı tekrar tepki gösterdi. Sondaj bölgesine erişmeye çalışan köy halkı oturma eylemine geçtiği sırada jandarma ve çevik kuvvetin biber gazı müdahalesi ile karşılaştı. Bazı eylemciler yaralandı. Kullanılan biber gazından bir kadının fenalaşması üzerine bölgeye ambulans sevk edildi. (HABER MERKEZİ)