Üniversiteden mezun olamadı, kaçırılma taklidi yaptı

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde kendisini polis olarak tanıtan biri tarafından kaçırıldığını iddia eden Chloe Stein, yanlış ihbarda bulunmak da dahil dört suçtan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan ve 1 Mayıs'tan bu yana kendisinden haber alınamayan 23 yaşındaki Chloe Stein, aynı eyaletin Jeannette ilçesinde bir evde bulundu. Eyalet polisi, Stein'ın üniversiteyi bıraktığını, dolayısıyla mezun olamayacağını gizlemek için kaçırılma taklidi yaptığını itiraf ettiğini açıkladı.

ABD'nin NBC News haber sitesinin aktardığına göre, 2 Mayıs Salı akşamı polis tarafından gözaltına alınan Chloe Stein'a 'kamu güvenliği birimlerine yanlış ihbarda bulunma, meydana gelmemiş bir suç hakkında yanlış ihbarda bulunma, kanunun icra edilmesini engelleme ve düzeni bozan davranışta bulunma' suçlamaları yöneltildi. Stein'ın ön duruşma için 25 Mayıs'ta mahkemeye çıkması bekleniyor.

'KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN BİRİ TARAFINDAN KAÇIRILDIM'

En son 1 Mayıs günü saat 22.30'da kendisinden haber alınan Chloe Stein, erkek arkadaşına bir mesaj göndererek eve doğru giderken aracını bir polisin durdurduğunu yazmıştı. Erkek arkadaşı, sonrasında kendisine ulaşmak için defalarca Stein'ı arasa da ulaşamadı. Stein'ın ailesi de bu esnada eyalet polisine giderek kızlarının aracının North Greengate yolunda bulunduğunu söyledi. Aile, aynı zamanda kızlarının kayıp olduğunu da bildirdi. 

Pennsylvania eyalet polisinin açıklamasına göre, polis, Stein'ı bulmak için helikopter dahil pek çok araç ve ekipman kullanarak 'on binlerce dolarlık masraf' yaptı. Fakat bir gün sonra gelen bir ihbarla Stein'ın Jeanette ilçesindeki bir evde olduğu bilgisi paylaşıldı. Stein'ı bulan polis, kendisini polis merkezine götürerek sorguya aldı. Stein, buradaki ifadesinde, kendisini polis olarak tanıtan silahlı bir erkek tarafından kaçırıldığını, gözlerinin bağlandığını ve pek çok farklı bölgeye götürüldüğünü söyledi.

'AİLESİNİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAK İSTEMİYORDU'

Öte yandan, polis memurları Penn State Üniversitesi'nden aldıkları bir telefonla, haberlere yansıyanın aksine Stein'ın okulda kayıtlı bir öğrenci olmadığını öğrendi. Eyalet polis biriminden Steve Limani, "Bu telefon görüşmesi sırasında Stein'ın mezuniyetine az bir süre kalmışken epeydir, neredeyse bir, belki de iki yıldan fazla zamandır üniversiteye gitmediğini öğrendik. Bu bizi Stein'in gerçekten de herhangi bir zamanda polisle etkileşime girmediği, polis tarafından çevrilmediği yönüne götürdü" dedi.

İddiaya göre, Stein daha sonra kaçırma planını uydurduğunu itiraf etti çünkü ailesini, onların sandığı gibi bu dönem mezun olamayacağını açıklayarak hayal kırıklığına uğratmak istememişti. Penn State sözcüsü ise NBC'ye yaptığı açıklamada Stein'ın en son 2018 yılında üniversiteye kayıtlı olduğu bilgisini paylaştı. (DIŞ HABERLER)