Üniversiteden ihraç edilen Kayhan: Hiç sevinmesinler, geri döneceğiz

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aslı Kayhan’ın görevine üniversite yönetimi tarafından son verildi. Öğrenciler ve akademisyenler Kayhan’ı yalnız bırakmadı.

Doç. Dr. Aslı Kayhan
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aslı Kayhan, 9 yıldır yardımcı doçent olarak Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde eğitim veriyordu. Üniversite yönetimi tarafından doçentlik kadrosuna geçirilmeyen Kayhan, dün ihraç edildi.

Eğitim Sen Kocaeli Üniversitesi Sendika Temsilcisi olan Aslı Kayhan’a gerekçe olarak ise 3 yılda yapılan atamalar için istenen dosyasında puan eksikliği olduğu söylendi. Aslı Kayhan bugün fakültedeki odasını kendisine destek veren arkadaşları, sendika yöneticileri ve öğrencileriyle birlikte boşalttı.

‘KENDİMİ ÇOK GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM’

Üniversiteden ayrılırken Kayhan’a, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, Eğitim Sen Şube Temsilcisi Ömer Faruk Özdemir, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, Barış İçin Akademisyenler bildirisini imzaladığı gerekçeyle Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve çok sayıda öğrenci destek verdi. Alkış ve sloganlarla odasından çıkan Kayhan, Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir konuşma yaptı. Kayhan konuşmasına “Burada olduğunuz için kendimi çok güçlü hissediyorum” diyerek başladı. Kayhan, “2016’dan beri ülkenin birçok üniversitesinden ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen hukuksuz şekilde ihraç edilen arkadaşlarımızın yanındaydım. Burada içeride ve dışarıda olmanın meselesi yok. Ortak mücadelenin parçasıyız” dedi.

Aslı Kayhan'a okuldaki son gününde öğrenciler, akademisyenler ve Eğitim Sen üyeleri destek verdi.

‘MAHKEMELERDE HEPSİYLE KARŞI KARŞIYA GELECEĞİZ’

Mücadelesinin kişisel bir mücadele olmadığını sadece öfkeli olduğunu vurgulayan Kayhan “Ben akademisyenim. Eğitim verdiğim gibi akademik araştırmalar yapmakla yükümlüyüm. Onun için geri döneceğiz. Bu hakkımızı burada kazanacağız. Hiç sevinmesinler. Rahata ermediler. Bu süreç sadece rektörlük imzasıyla değil, tüm birimlerin imzasından geçmiş bir karar. Mahkemelerde adil yargılanma koşulları altında hepsiyle karşı karşıya geleceğiz” şeklinde konuştu. Aslı Kayhan’ın fakülte önündeki konuşmasından sonra, Kayhan ve ona destek verenler okul çıkış kapısına kadar yürüdüler.

Kayhan, görevine geri dönebilmek için önümüzdeki günlerde idare mahkemesine başvuracak.