Unilever işçileri: İşyeri temsilcisine muhalif olan işçiler işten atılıyor

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Unilever’in Konya fabrikasında çalışan işçiler işyeri temsilciliğine muhalif işçilerin işten çıkarıldığını, bazı işçilerin ise pozisyonlarının değiştirildiğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Petrol-İş’in örgütlü olduğu Unilever’in Konya fabrikasında çalışan işçiler işyeri temsilciliğine muhalif olan işçilerin performans düşüklüğü ya da rapor aldıkları gerekçesiyle işten çıkarıldığını, bazı işçilerin ise tenzil edilerek pozisyonlarının değiştirileceğini, farklı işe verileceğini söyledi.

Evrensel'den Hakan Polat'ın haberine göre, daha önce sendikal görevlerde yer alan 8 işçinin işten çıkarıldığını, 3 şube yöneticisi işçinin ise tenzil edileceğini ifade eden bir işçi, “Sözleşmeli onlarca işçi olmasına rağmen işçi arkadaşlarımızın çıkartılmasının tek gerekçesi muhalif olması. Petrol-İş seçimleri en demokratik olan sendikalardan biridir. Listeler halinde değil, isim isim oylamalar yapılır. Bugüne kadar ne şube ne de merkez yönetimlerimiz seçimlere karışmamıştır. İşçiler kendi iradesi ile seçim yapmıştır. Bizim fabrikamızdan üç arkadaşımız da son seçimlerle sendikamızın şube yönetimine, denetim ve disiplin kuruluna yönetici olarak işçiler tarafından seçilmiştir. Ancak şimdi herhangi bir iş kaybı olmamasına ve sözleşme maddelerimizde kadrolu işçilerin işten çıkarılması ile ilgili maddeler çok açık olmasına rağmen arkadaşlarımız göz göre göre ekmeğinden ediliyor. Onlarca fabrikadan işçilerin seçtiği arkadaşlarımız, muhalif olduğu için işinden edilemez” dedi.

'İŞÇİ TEMSİLCİSİ 'SİZE EKMEK YEDİRMEYECEĞİM' DİYE İŞÇİYİ TEHDİT EDEBİLİR Mİ?'

"Bir işçi temsilcisi, 'Sizlere ekmek yedirmeyeceğim’ diye işçiyi tehdit edebilir mi?” diye soran Unilever işçisi şunları söyledi:

"Bu anlayış bugün birine yarın başkasına. İşçi temsilcisi işçiyi korur. Ancak şimdi temsilcilik işçi çıkartma yeri gibi çalışıyor. İşçileri temsil etmesi gereken temsilciler, patron ağzıyla konuşuyorsa buna sessiz kalmak mümkün mü? Bunlar ufak tefek yutulur laflar değil. Sendikalar bunlara itiraz edilmediği için antidemokratik hale geldi. Bugün sendikamız Petrol-İş’e ve ilkelerine, demokratik yapısına sahip çıkmalıyız."

 

Kaynak